20 feiten over mij the girl in bed

2. 20 Feiten Over Mij

20 feiten over mij the girl in bedGister was de introductie van het hele 31 Day Blog Challenge het eerste onderwerp, vandaag is het tijd voor het eerste ‘echte’ onderwerp.  Er staat op de planning dat ik 20 feiten over mezelf moet gaan vertellen. Oh boy, dat wordt diep graven hoor. De enige feitjes die me als eerst omhoog schieten heb ik al lang besproken in mijn 10 Food Confessions artikel. Ik blijf uit-het-brood-stekende-kaas een hekel punt vinden in mijn leven. Net zoals Anne Hathaway en de kleur geel. Maar goed, waar ik een hekel aan heb bespreken we over een aantal dagen pas, nu gaan we mezelf even ontleden.

1. Bruin haar, bruine ogen en ik ben een spitting image van mijn vader. Ik was letterlijk een bun in the oven voor mama, want naast haar gekke karaktertrekje dat ze ineens begint te zingen of om half twee ’s nachts ineens Engelen Bestaan Niet van Ron Brandsteder in haar hoofd heeft, heb ik verder vrij weinig overgenomen. Vind ik soms wel eens jammer, want mijn moeder is een leuke, aardige en zorgzame vrouw en het is natuurlijk altijd goed om op zulke mensen te lijken!

2. Nu we het al over Ron Brandsteder hebben gehad al zo snel in deze blogpost, kan ik ook gelijk maar met de rest van de deur in huis vallen: ik ben gek op hele foute muziek. Het kan niet fout genoeg en ben dan ook fervent luisteraar van allerlei 90’s en 80’s muzieklijstjes. Dit heb ik dan ook weer aan mijn moeder te danken, maar dat kwam omdat we vroeger overal naar toe reden en we al heel vroeg een cd-speler in de auto hadden en mama draaide vaak oude cd’s. Taco met Puttin’ On The Ritz, Captain Jack met al zijn hits en hele cd’s van Volumia passeerden de revue. Volumia heb ik wel uit mijn luisterlijstje geschrapt, maar ik kan wel middagen luisteren naar Andre Hazes. Al heb ik dat weer van mijn vader.

3. Ajax was het eerste woord wat ik kon schrijven. En vis samen met mama kwam pas later. Papa vond het belangrijker dat ik Ajax kon schrijven dan dat ik papa kom neer kliederen op 100 post it’s en memoboekjes. Overigens is hij geen voetbalgekkie ofzo.

4. Ik ben vroeger geopereerd aan mijn rug. Door mijn spierziekte krijgen kinderen vaak last van een scoliose. Daardoor groeit de ruggenwervel scheef. Je kunt dat op verschillende manieren verhelpen, maar wij hadden gekozen voor een operatie. Toen ik 8 werd ben ik eind zomer opgenomen in het WKZ waar ze 2 ijzeren staafjes aan mijn ruggenwervel hebben gezet. Ik had gelukkig nauwelijks pijn aan mijn rug later. Wat opmerkelijk was, ze dachten bijna dat ze een zenuw hadden geraakt. Nou dat was niet zo en na een paar dagen mocht ik naar De Hoogstraat. Een revalidatiecentrum in Utrecht. Ik heb me daar erg ongelukkig gevoeld, maar mijn ouders kwamen elke dag bijna de hele dag langs. Eind september mocht ik naar huis en ging ik naar groep 4.

5. In groep 4 zat toen mijn later beste vriendin voor het eerst bij mij in de klas. Ik was toen helemaal niet bevriend met haar, maar met Mandy. Zij woonde achter mij en we zagen elkaar praktisch elke dag. In groep 6 verwaterde dat een beetje door K3, haha. K3 was toen in opkomst maar ik vond dat echt niet leuk in tegenstelling tot de rest van de klas. Ik had afgesproken met Mandy om Heya Mama Die Heho (dat eerste hitje mensen, jullie kennen ‘m wel) voor de juffrouw te preformen. De juf was jarig en dat was op onze school de enige leuke gekke dag als de meesters en juffen jarig waren. Anyway, we hadden nog iemand nodig om K3 af te maken, want met K2 red je het niet. Carolien ging toen met ons mee doen. Wij ontdekte dat we allebei een hekel hadden aan K3 en zo raakte we bevriend. Toen was ik 10. Nu over een paar dagen 24. Mijn andere vriendinnen zaten al die jaren in een andere klas op dezelfde school. Alleen raakte we pas toen ik 20 werd met Eva aan de praat en met Elze in de derde klas. Gek dat dat zo kan lopen he?  Het moreel van dit verhaal: ik ken mijn beste vriendin al 14 jaar. Feitje!

20 feiten over mij the girl in bed 3

6. Overigens ben ik 1.70m lang, wat opmerkelijk is want door die scoliose-operatie zou je niet door kunnen groeien tot 1,45m lang.

7. Ik weet vrij weinig van het jaar 2008. Ik ben zo ziek geworden eind november, dat ik ben opgenomen in het ziekenhuis. Door een erge fout van twee assistenten was ik er nog slechter aan toe dan dat ik binnenkwam. Hierdoor is zelfs gevraagd om de familie te bellen om afscheid te komen nemen. Uiteindelijk ben ik toen maar maar huis gegaan om daar de laatste feestdagen mee te maken enzo. Maar ik had geen zin in om dood te gaan en ik werd steeds maar weer beter en beter. Eind 2009 kon ik weer naar buiten. Ik ben door die klap veel spierkracht verloren, but I’m alive and kicking. Wat het uiteindelijk was zullen we nooit weten. Een infectie, een virus die door vermoeidheid minstens een half jaar heeft zitten te broeien en mijn hart zo moe heeft gemaakt dat die het niet meer aankon.

8. Een engeltje op je schouder hebben noemen ze dat. Nou ik heb ‘m sinds 2010 op mijn pols! Ik wilde al jaren een tatoeage en door al die gebeurtenissen vond ik het mooi om een engeltje te doen. Op de pols, want tatoeages op schouder vind ik zo lelijk. Ik heb samen met mijn moeder een tattoo genomen. Mama heeft een M met vleugels genomen. Voor toen, voor nu en voor later.

20 feiten over mij the girl in bed 6

9. Ik ben op mijn wang gezoend door een zwerver en door die gekke kinder/baby/geestenfluisteraar Derek Ogelvie. Dat laatste was ik gelukkig vergeten totdat Carolien het mij zo fijn herinnerde. Ik was met haar, dr zus en schoonzus in die 2008 naar hem geweest in Amsterdam. Bahbah.

10. Even een luchtig feitje: ik houd van kipfilet. Niet dat beleg, maar gewoon die bleke tietjes die je bij elke super koopt voor een euro of 2. Ik ben geen vlees- of viseter.  Ik eet soms half om half gehakt, maar dat is het dan ook. Ik vind het allemaal niet zo lekker. Vis al helemaal niet. Behalve visfrietjes, je bent en blijft een kind.

11. Ik zou dolgraag willen roadtrippen door Amerika met Carolien, maar dat zal nooit gaan. Soms vind ik dat wel eens echt ronduit kut zeg maar. Laatste 10 jaar ben ik 4x op vakantie geweest. Toen ik 15 was een maand naar Mallorca met het vliegtuig. Toen ging alles bij mij veel gemakkelijker. Nooit veel pijn enzo. In 2008 naar Thou in Frankrijk geweest wat geen succes was. In 2011 naar Parijs gegaan met Carolien en mijn ouders. Een droom die uitkwam, want ik wilde toen al minstens 10 jaar naar Parijs. Het was zo mooi. We gingen rond kersttijd. Alle lampjes schitterden, er lag sneeuw en het hotel was net een wolkje van goud. In 2013 ben ik er weer geweest maar nu met Eva, Daniel en mijn ouders. We gingen ook naar Disney. Ook toen was het weer super leuk alleen ik had ontzettend pijn aan mijn benen. Echte zenuwpijn en ik kan je zeggen dat dat geen pretje is.

20 feiten over mij the girl in bed 5

12. Parijs is dus zeg maar helemaal mijn ding. Ik had zoveel interieur meukjes met een eiffeltoren erop, dat ik me lange tijd in Parijs zelf waande. Nu ik ga verhuizen binnenkort heb ik wel al wat spullen weg gedaan, ‘cause I am a grown up now! Alhoewel, ik kan mezelf nog helemaal vinden in Britney Spears’ I’m Not Yet a Girl, Not Yet a Woman. Maar goed, zeg je Manon, zeg je Parijs. Ik voel me er ook helemaal thuis. Met mijn franse naam ben ik volgens mij in de verkeerde stad geboren. ;-)

13. Nummer 13 staat voor het feit dat ik 13 juli jarig ben! Ik word over 11 dagen 24 jaar!

14. Ik houd van alles wat blinkt. Een ‘ekte ekster’, maar vooral roségoud en gewoon goud vind ik leuk. En dan helemaal in het interieur, zonder dat het kamperchique wordt. Geen Veerkampjes-goud.

15. Toen ik aan mijn moeder vroeg of zij nog wat feitjes over mij wist zei ze dat ik overal een antwoord op had. Bedankt mam!

16. Ik houd ook van Italiaans eten, wat gek is aangezien ik ook me thuis voel in Parijs. Escargots heb ik op, maar ik werd er niet warm of koud van.

17. Ik kijk ontzettend veel tv-series en ik ben ook niet vies van binge-watching. Ik gebruik Netflix daarvoor, maar ook mijn omgebouwde AppleTV. Ik heb al zoveel gezien dat het steeds moeilijker wordt iets te vinden.

18. Ik houd van dure dingen des levens. Ik verwen mezelf ook graag met dure vintage Chanel dingen of iets van mijn favo juwelenmerk Choices by DL.

20 feiten over mij the girl in bed

19. Voor mij staat gezelligheid boven aan. Ik probeer zo vaak mogelijk een feestje te geven. De een wat groter dan de ander. Toen ik 22 werd heb ik een Fout Feessie gegeven waar twee zangers kwamen, maar ook met Halloween doe ik graag wat leuks voor mijn nichtjes en vriendinnen. Afgelopen keer hadden we thuis de boel versierd, een moordspel gedaan en wat andere enge dingen. Ik vind het erg belangrijk om zulke dingen te doen, aangezien het voor mij lastig is om uit te gaan etc. Ik heb dat wel nodig in mijn leven.

20. Ik ben erg loyaal. Ik zou alles voor iemand doen als ik diegene kon helpen. Om dingen mogelijk te maken. Maar fuck me once en mijn loyaliteit is weg. Zo ben ik dan ook wel weer.

 

Zo, dit waren dan 20 feiten over mij. Ik vind het nog al wat. Tot morgen!

The Girl in Bed

 

De andere blogposts van de 31 Days Blog Challenge vind je hier. Volg me ook op Bloglovin’ om geen update te missen!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge