Ik ben door Bonne Maman gevraagd om twee lekkere dingetjes te maken voor moederdag. Na al het zoetigheid van de mini brownietaartjes, is het nu tijd voor wat hartigs en iets experimenteels: kaastaartjes met vijgenjam. Heb het nog nooit op, heb het nog nooit gemaakt, maar ik denk dat ik het wel kan!
Bonne Maman is opgericht door Jean Gervoson in 1971 in het Franse dorpje Biars-Sur-Cère. Hij heeft ook de naam Bonne Maman bedacht. Alsof de jam met liefde thuis door moeders werd gemaakt voor hun kinderen. Lekker zoetsappig, maar door de look and feel van de producten van Bonne Maman geloof je er wel in.
Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Fruitspread
De nieuwe Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Fruitspread is lekker. Ik heb natuurlijk geproefd van de lekkere dingetjes die ik gemaakt heb en ben er zeer over te spreken. Er zit 30% minder suiker in en er zit extra veel fruit in. Het fruit is van de allerhoogste kwaliteit en er zitten geen gekke conserveermiddelen in.
Recept: Kaastaartjes met vijgenjam
Ik moet je eerlijk bekennen dat ik nog nooit een vijg op heb, alleen maar geroken. Een beetje Pinteresten leerde mij dat vijgenjam heel erg lekker bij iets hartigs is, zoals bij brie. Ik lust geen brie, haha. Dus het werd een kaastaartje met een iets minder heftige kaas, namelijk roomkaas met bieslook en parmezaan. Wat heb je nodig voor de kaastaartjes met vijgenjam:
- Bladerdeeg
- Verse roomkaas met bieslook
- Parmezaan
- Ei
- Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Vijgen
- Muffinvorm-bakblik
Hoe maak je ze?
Ontdooi de bladerdeegplakjes. Ik had er nog maar 6 en daarom heb ik de plakjes wat uitgerold tot wat dunnere plakken. Dat is wel een tip, anders heb je van die dikke randjes in het kaastaartje. Bekleed het bakblik met het bladerdeeg, prik er gaatjes in en dan bak je het alvast 8 minuten af op 180 graden.
Voor de vulling pak je de roomkaas met bieslook (ongeveer 3 eetlepels) en rasp je parmezaanse kaas erdoorheen. Alles is op gevoel. Tijdens het koken, wegen we niks af want koken op gevoel is vaak lekkerder dan als je alles afweegt. Het is nu tijd om een ei door het kaasmengsel te mengen. Denk je nu dat het te weinig is, dan kan je altijd bij maken.
Tijd om de bakjes te vullen. De half afgebakken deegbakjes zijn net 8 minuten in de oven geweest, met de vulling erin moeten ze nog een keer 10 minuten erin op 180 graden. Ook dit is op gevoel, want iedere oven heeft zijn eigen kuren!
Als de kaastaartjes klaar zijn, schep je er een klodder Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Vijgen op. En eet! Ik vond ze serieus echt heel lekker. Heb er 3 op en daarna smaakte het alsnog naar meer haha. De kaasvulling is een beetje zout, kazig en romig.. de vijgenjam heeft een lekker friszoetje wat alles minder machtig maakt. Super lekker voor op feestjes of met kerst.
Prijs en verkrijgbaarheid
De smaken Vijgen en Aardbei Framboos zijn exclusief verkrijgbaar bij de AH en kosten €2,99. De overige smaken zijn overal verkrijgbaar. De Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Sticks (4x aardbei, 4x abrikoos) is verkrijgbaar bij AH, Poiesz, Deen, Vomar en Coop en kost ook €2,99.
Tot de volgende keer,
The Girl in Bed
Nicole Orriëns says
Hmm, het water loopt me in de mond! Ze zien er heel appetijtelijk uit zeg! Die heb je heel mooi gemaakt.
Manon says
Dankjewel!
Felice Veenman says
hmmmm, kaas en vijgen: een match made in heaven! Leuk idee om eens roomkaas te gebruiken, dat ga ik onthouden
Lindaschrijfthetop says
Het ziet er heerlijk uit. En minder suiker is altijd goed
Celestial Rebel says
Wat een lekker zoet recept met vijgen! Als ik eens weer zin heb om te bakken, staat dit recept boven aan mijn lijstje!
Manon says
Leuk om te horen
Mandy says
De combinatie lijkt me best vreemd! Ik ben dan ook niet zo van de jam maar het ziet er heerlijk uit!
Manon says
Toch smaakt het heerlijk
Sandra says
Dat is iets dat ik niet zelf zou maken, maar het moet wel lekker zijn. Misschien toch eens proberen….
Felice Veenman says
met roomkaas is natuurlijk heerlijk, zou het ook lekker zijn met bijvoorbeeld zachte geitenkaas?
Manon says
Het wordt ook vaker met geitenkaas gemaakt, maar daar houd ik niet van dus vandaar een mildere kaassoort.
Melanie Hoogvliet says
Hmmm deze zien er heerlijk uit! Ik ga het recept bewaren zodat ik het ook een keer kan maken.
Manon says
Yay!
rachel says
het is een heerlijke match!! vijgen en kaas…oh moet gelijk aan een heerlijke kaasplank denken
Manon says
Hmm ja, ook lekker
Jouvence says
Ze zien er echt heerlijk uit! Deze wil ik van de week graag eens proberen te maken.
Manon says
Hmm goed idee haha
Tessa says
Die taartjes zien er leuk en lekker uit!
Tessa onlangs geplaatst…Preview: essence “the extreme shine volume lipgloss”
Sixpacks says
Lekker! Dat merk koop ik ook geregeld en op van die kaastaartjes kan het alleen maar beter zijn!
Lindaschrijfthetop says
Het klinkt heerlijk, ik heb nog nooit kaastaartjes op. Il zou het graag willen proeven.
Frédérique says
Ok maar nu een keer een verse vijf proeven. Heerlijk. Heel anders dan vijgenjam wat ik overigens ook heel lekker vind maar niet in combinatie met kaas. Maar een echt goede zoete vijg oh la la!
Melissa says
Ooh dat ziet er echt heel goed uit zeg! En zo verrassend