Voor de een is het een bak Ben&Jerry New York Super Fudge Chunk (lekker), de ander een doos oreo’s (ook lekker), maar voor mij is het heel wat anders. Ik heb het hier over echte comfortfood. Een lekker maaltje voor als je het ijskoud hebt. Voor als je maag overstuur is. Voor als het met bakken uit de lucht valt en je onder twee dekens op bed ligt met een kop thee (zaterdag 25 juli!!). Dat soort dingen. Lekker makkelijk om te maken, snel klaar en goed vullend. Ik heb hier het recept van Kip à la Manon!
Kip à la Manon stamt al uit mijn basisschooljaren. En ik moet zeggen het is al jaren een succes. Velen die komen eten vragen of ze dan heel misschien Kip à la Manon mogen eten. Ja natúúúrlijk! Het leuke is dat je dit recept zo goed kunt aanpassen op je wensen. Sindskort doe ik er steeds vaker witlof bij. Maar vroeger at ik het vaak met broccoli of champignons erbij. Het fijne aan dit recept is dat het zo lekker snel klaar is en easy to make. Een kind kan de was doen zeg maar. We werken wel met pakjes bij dit recept, want dat hoort bij het hele comfortfood-idee. Ik verwacht bij de McDonalds ook niet dat ik een vers burgertje krijg zeg maar. Goed, op naar het recept!
Ingrediënten:
- 1 x Kipfilet
- Zout*
- Peper*
- 3 x Witlof
- Knoflookpoeder*
- Snufje kerriepoeder
- Maggi 4 Kazensaus
- Tagliatelle*
- Boter
*op gevoel
Bereiding:
Als eerste ga je aan de slag met de kip. Thuis snijden we altijd de vieze witte stukken er vanaf en ook de bloedjes. Daarna snij je de kip in stukjes. Boter in de pan en als het een beetje gesmolten is kan de kip er in. Je mag zelf kiezen of je het wil kruiden voor dat het in de pan gaat, of pas in de pan zelf. Wij doen het er voor. Daarna kruid je het met zout, peper en knoflookpoeder. Omdat ik van lekker kruidig eten houdt en vooral van knoflook, strooi ik ruimschoots zeg maar. Als dat aan het bakken is, is het tijd om de witlof in reepjes te snijden. Haal het bittere hart eruit en dan als het gesneden is kan het bij de kip. Nu is het tijd voor het snufje kerriepoeder. Kerriepoeder smaakt ontzettend goed bij witlof, en het brengt de kaassaus zometeen to a whole ‘nother level. Als dat pruttelt en slinkt kun je de pasta gaan koken. Als dat kookt kan je de kaassaus klaar maken zoals op het pakje staat. In plaats van het in een pan te doen, giet je het bij de kip en witlof. Even wachten tot het een wat dikkere substantie wordt en tot je pasta klaar is et voila!
Gebruik je nu liever verse knoflook in plaats van poeder zou ik dat zeker doen. Ik krijg hoofdpijn van verse knoflook, dus vandaar dat ik hier poeder gebruik. Lust je geen witlof en wil je het zonder? Kan. Ik gebruik dan ketjap manis ipv kerrie om de kip ermee te marineren. Helemaal geen kip? Zalm kan ook.
Ik zou het echt een keer maken. Het is om te smullen. Binnen een half uurtje klaar op tafel. Of in bed onder 3 dekens. Wat is jouw ultieme comfortfood?
The Girl in Bed
rachel says
klinkt lekker dus ga het eens proberen alleen dan zonder de pasta !