The Girl in the Kitchen: Kerstkoekjes

the girl in the kitchen kerstkoekjes 9Nog exact 10 dagen en dan is het kerstavond. Wat mij betreft is dat de leukste avond van het jaar. Om alvast goed in de stemming te komen heb ik samen met mijn moeder kerstkoekjes gebakken en ondertussen mijn favoriete kerstliedjes geluisterd.

Ik heb altijd al die gingerbread man koekjes willen maken die je bijna in elke kerstfilm ziet terug komen en ik had begin november bij de Hema een christmas cookie cutter set gezien, dus daar heb ik er twee van gekocht (1 set kun je o.a. hier winnen). Later zag ik in het kerstkookboek van Rudolph dat je met zo’n vormpje ook hele leuke Rudolphjes kan maken. En aangezien mijn moeder helemaal gek is op rendieren heeft zij die gemaakt en ik de gingerbread mannetjes.

the girl in the kitchen kerstkoekjes 8

 

Benodigdheden:

  • Koopmans Zandkoekjes
  • Boter
  • Eiere
  • Dr. Oetker Decoratiestiften Kleur
  • Dr. Oetker Decoratiestiften Chocolade
  • Dr. Oetker Confettie

Om het recept gewoon simpel te houden hebben we gewoon gekozen voor zandkoekjes. Iedereen lust dat (de koekjes waren zo op) en je hoeft geen Janny van Heel Holland Bakt te zijn. Je mixt alle ingrediënten tot het deeg is geworden. Je snijdt de popjes uit en legt ze op de bakplaat. Een beetje eimengsel erover heen en ze kunnen in de oven.

the girl in the kitchen kerstkoekjes

Als ze zijn afgekoeld kan de fun beginnen. Je kunt zo creatief zijn als je wilt. Zo hebben we zelfs een Ajax kerstkoekje gemaakt (zie Instagram). De decoratiestiften zijn wel lastig te gebruiken vind ik. Moeilijk om iets netjes te maken want het mislukt vrijwel altijd, haha. Je kunt het als het nog niet droog is wel er makkelijk afhalen.

the girl in the kitchen kerstkoekjes gingerbread man
the girl in the kitchen kerstkoekjes rendier

the girl in the kitchen kerstkoekjes 9

Ik vond het in ieder geval leuk om te maken! Een leuke traditie om elk jaar te doen, bij deze. Hebben jullie ook speciale kersttradities? 

The Girl in Bed

Facebook / Instagram / Bloglovin’

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge