The Christmas Tag

the christmas tagAlweer een tag, Manon? Ja, het is een beetje een tag-galore aan het worden zie ik. Maar ik beloof dat deze tag de laatste van dit jaar is. ;-). The Girl in Bed viert haar eerste kerst online en om mijn liefde voor kerst even te delen, heb ik 10 vragen van the christmas tag ingevuld. I’m cuckoo for christmas.

the christmas tag A Princess for Christmas

1. Wat is/zijn jouw favoriete kerstfilm(s)?

Ik heb vorig jaar zo’n leuke kerstfilm gezien, die is echt gelijk in mijn lijstje naar plek 1 gestegen. A Princess For Christmas is echt zo’n zoete sprookjesfilm, maar dan modern. Ik houd helemaal niet van romantische films, laat staan sprookjes. A Princess for Christmas gaat over een vrouw die voor haar overleden zus’ kinderen zorgt. Haar zus was getrouwd met een man (ook dood, ja lekker tragisch) die een van Castlebury was. Zij, Jules, en haar kinderen worden gevraagd of ze naar het kasteel in Europa willen komen om kerst te vieren. Nou, vieren is een groot woord want de man des huizes doet niet aan kerst en kerstballen. Jules wordt natuurlijk verliefd op de broer van haar zwager (die ook dan een prins is) en vice versa. Alleen hij heeft natuurlijk een snob van een vriendin die alleen uit is op zijn money. Hoe zal het aflopen? Kijk de film zou ik zeggen.

2. Open je jouw cadeautjes op kerstavond of ’s ochtends op eerste kerstdag?

Dit is een buitenlandse tag en daar is het natuurlijk vooral op christmas morning. Maarja, wij hebben twee kerstdagen (yes!) dus we hebben wat keus. Wij doen het al jaren op kerstavond. Nooit anders gedaan. :)

3. Heb je een favoriete kerstherinnering?

Ik weet het niet. Ik kijk terug op vele leuke kerstmomenten. Ik vond een paar jaar geleden het kerstdiner bij mijn oom en tante heel leuk. Onder het eten gingen cadeautjes uitpakken die we van de rest van de familie kregen en na het eten gingen we met zijn alle kaarten.

Maar ik hoop dat deze kerst mijn favoriete herinnering wordt. In het nieuwe huis, openhaardje aan…

the christmas tag 1

4. Wat is jouw favoriete feestelijk eten?

Als ik aan kerst denk, denk ik aan een viennetta ijstaart, de aardappelgratin van mijn oom en gewoon veel wijn. En aan die lekkere kerstkoekjes van de AH. En gewoon sowieso veel mini hapjes. Kerst is echt zo’n moment waar je je reserves voor het volgende jaar gaat aanleggen. ;-)

5. Wat is je favoriete kerstcadeau?

Ik weet het niet! Ik vind alles leuk wat ik krijg, haha. Mijn moeder verzint altijd iets wat ik heel erg leuk vindt. Laatste jaren ligt er steeds iets vintage Chanel’s onder de boom. Zo heb ik mijn oorbellen stash opgebouwd, haha. Ik ben met alles blij. Aan het cadeau wat je krijgt kun je zien hoe goed mensen je kennen!

6. Wat is je favoriete kerstgeur?

Dat moet haast iets wel van dennenboom zijn. Of iets met kaneel. Alien van Thierry Mugler is wel mijn favoriete geur om te dragen in december!

the christmas tag 9

7. Heb jij tradities op kerstavond?

Jazeker. Wij kijken thuis eerst Serious Request af en daarna gaan we lekker alvast uitgebreid eten. Na het toetje drinken m’n ouders koffie en wacht ik al netjes af. Vroeger vond ik dat zenuwslopend, nu gaat het me trouwens veel beter af ;-). Daarna pakken we de cadeautjes uit en kijken we meestal nog een film daarna.

9. Hoe ziet jouw piek op de kerstboom eruit?

Ik heb een gouden piek in de vorm van een ster met glitters. Het is al heel oud en vroeger vond ik ‘m lelijk. Nu past ‘ie goed bij mijn decoratie.

10. Wat vind jij het leukst aan kerst?

De gezelligheid en de voorbereidingen. Ik kan er zo naar uitkijken. Nu weet ik al dat bijna de hele familie komt eten en dat we kunnen koken in onze nieuwe keuken. Het is nu allemaal nieuw en leuk en exciting. Dus ik denk dat ik ga voor de tijd naar kerst toe. Vanaf eind november zo naar kerst. Alles is spannend, lekkerder, glinsterender en gezelliger.

Ik kan het niet vaak genoeg benoemen, maar ik heb zo uitgekeken naar december. Ons huis is nu ook bijnaaaaaa klaar en ik heb nu eindelijk een openhaard en ik kan nu al mijn Last Christmas/Wham! fantasieën loslaten in mijn nieuwe slaapkamer. Met al m’n nieuwe ballen en decoratie.

Staat bij jou de boom al en heb jij al plannen gemaakt voor de kerstdagen? Laat het achter in de comments.

The Girl in Bed

Facebook / Instagram / Bloglovin’

  • Gea

    Wat een leuke en gezellige tag We gaan er dit jaar weer een gezellige kerst van maken :))

    • Manon

      Dankje! Vast en zeker. :)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge