Series op Netflix

SERIES OP NETFLIXDe herfstvakantie is coming up en wat kun je beter doen als je niks te doen hebt dan Netflix kijken? Vandaag laat ik een paar series op Netflix zien die ik de moeite waard vind!

Lucifer

Lucifer series op Netflix

LUCIFER SERIES OP NETFLIX

TRAILER

De laatste serie die ik heb gebingewatched was deze serie. Als eerst was ik een beetje sceptisch, want ik houd niet zo van fantasy/verkleedfilms. Aan de andere kant was ik vroeger dan wel weer diehard fan van Charmed, dus demons en duivels zijn mij niet geheel onbekend. De serie gaat over Lucifer Morningstar, de one and only echte ekte duivel. Hij is naar Los Angeles gegaan want hij wilde niet meer zijn werk als duivel doen en was er klaar mee. Op aarde runt hij een succesvolle club genaamd Lux en is zijn barmeid een demon die mee is gekomen met hem naar LA. Nadat een kennis/ex-scharrel wordt vermoord in zijn bijzijn lost hij de zaak samen met rechercheur Chloe Decker op. Met het briljante werk van Decker en de manipulatieve/playboy karaktertrekjes van Lucifer lossen ze de hele serie allerlei moorden op. En je raadt het al; de rode lijn in dit verhaal is de spanning tussen Lucifer en Chloe. Er is alleen een ding wat Chloe niet weet en dat is dat Lucifer de duivel is. Hij heeft het al honderd keer verteld, maar het probleem is dat Decker immuun is voor Lucifer en al zijn devilish ways…

Er staan twee seizoenen op Netflix en het derde seizoen begint vandaag in Amerika.

Johan Falk

JOHAN FALK SERIES OP NETFLIX

JOHAN FALK SERIES OP NETFLIX

TRAILER

Mijn eerste echte Scandinavische serie die ik gekeken heb is Johan Falk. De serie draait om Johan die lid is van een speciale politie unit genaamd GSI. Dat is een afkorting voor iets onverstaanbaars Zweeds. In deze unit pakken ze zware criminelen en andere bendes aan. Het leuke aan deze serie is dat Johan Falk met een infiltrant werkt die ik ken uit de serie The Killing en de film Suicide Squad; Joel Kinnaman (die je nu misschien ook wel kent als Will Conway uit House of Cards). De serie is zooo spannend en duurt ook echt lang. Maar liefst 90 minuten per aflevering. In Zweden zijn de afleveringen dan ook uitgebracht als films. Op Netflix staan er 12 afleveringen/films online, maar er is nog een derde seizoen op dvd te koop op bol.com. Het is moeilijk om een goede samenvatting te geven over deze serie zoals hierboven bij Lucifer. Het enige wat ik kan zeggen is dat als je van spanning, politie en criminaliteit houdt (in films dan) moet je dit zeker gaan kijken. Leuk detail; het verhaallijn met Johan Falk en zijn infiltrant Frank Wagner (Kinnaman) is gebasseerd op een echte undercoveragent. Joel Kinnaman ontmoet hem dan ook in de laatste aflevering genaamd Kodnamn Lisa.

Net als bij Lucifer staan er twee seizoenen op Netflix.

Shooter

SHOOTER SERIES OP NETFLIX

SHOOTER SERIES OP NETFLIX

TRAILER

Deze serie is gebasseerd op de gelijknamige film Shooter uit 2007. Bob Lee Swagger (deze keer gespeeld door Ryan Phillipe) is een expert scherpschutter en wordt gevraagd om een moordaanslag op de Amerikaanse President te voorkomen. Hij doet al het werk en bereidt zich goed voor. Op de dag zelf ziet hij dat iemand anders het voorzien heeft op de President en gaat achter hem aan. Eenmaal op de plek waar de scherpschutter zich bevond, staat de politie op de stoep en arresteert Bob Lee. Hij komt erachter dat hij gebruikt is voor een moordcomplot en zal er alles aan moeten doen om zijn naam te zuiveren aangezien hij vanaf die aanslag wordt neergezet als lands meest grootste terrorist op eigen bodem. Hij heeft een vrouw en dochtertje die zelf ook op hun hoede moeten zijn aangezien Bob Lee Swagger wraak wil en zijn naam wil zuiveren en dat niet in dank wordt afgenomen.

Er zijn twee seizoenen op Netflix, waarvan seizoen 2 verkort is omdat Ryan Phillipe zijn been ernstig heeft gebroken. Ik moet seizoen 2 nog kijken, dus mondje dicht!

Please Like Me

PLEASE LIKE ME SERIES OP NETFLIX

PLEASE LIKE ME SERIES OP NETFLIX

TRAILER

Na al dat bloed, moord en wraak is het tijd voor wat luchtigers. Al is Please Like Me niet echt heel luchtig te noemen aangezien er serieuze zaken aan bod komen zoals depressie, suïcide en coming outs. Maar de hoofdpersoon Josh en zijn vrienden (plus cute hond John en kip Adele) brengen alles met humor en kijk je de serie zo weg. De acteur die Josh speelt heet ook Josh en hij heeft de serie ook zelf geschreven. Het is namelijk losjes gebasseerd op zijn leven en zijn bff in de show is ook in het echt zijn beste vriend. De afleveringen duren maar 20 minuten helaas. Ik vind de aflevering die bestaat uit eigenlijk een scene die plaats vind aan tafel (kerstdiner) het leukst en ook het briljantst van de serie.

Er bestaan 4 seizoenen van Please Like Me en ze staan allemaal op Netflix.

Atypical

ATYPICAL SERIES OP NETFLIX

ATYPICAL SERIES OP NETFLIX

TRAILER

Atypical is een serie die door Netflix is gemaakt en bestaat helaas maar uit 8 afleveringen van ongeveer 30 minuten. Helaas zeg ik want je gaat zo door het seizoen heen en je leeft al snel heel erg mee met Sam en zijn familie. Ik vond het ook echt jammer toen aflevering 8 afgelopen was. Je wilt zoooo graag weten hoe het verder gaat! Sam is een autistische jongen die heeeelemaal gek is van Antartica en pinguins. In elke aflevering komen ze dan ook veelvoudig voor. Sam besluit op een dag dat hij graag een vriendinnetje wil. Samen met zijn therapeut en vader probeert hij een manier te zoeken om dat voor elkaar te krijgen. Zijn zus steunt hem ook, alleen zijn moeder heeft issues met het loslaten van Sam. Door zijn gedrag komen dingen die hij zegt vaak erg bot, lomp maar eerlijk uit zijn mond en dat zorgt voor hilarische momenten in de serie.

Er bestaat maar 1 seizoen van Atypical op Netflix, maar het is wel renewed voor een tweede seizoen. Yay!

Ik vind het altijd moeilijk om deze blogs te schrijven omdat het ontzettend smaakgevoelig is, maar ook omdat ik niet teveel spoilers weg wil geven. Om in Fred van Leer-taal te zeggen: gewoon kijken met je bek! Ik heb ooit ook over andere series geschreven; Elementary en How To Get Away With Murder. Stay tuned voor nog meer series-talk aankomende donderdag..

Welke series kijk jij graag?

The Girl in Bed

 • Eva

  Ik vond Please Like Me ook echt hilarisch! Keek die echt binnen 2 weken helemaal uit haha. En Atypical wil ik nog graag zien. Deze maand komt ook het nieuwe seizoen van Riverdale uit en het eerste seizoen van Dynasty, daar kijk ik ook naar uit.

  • Manon

   Riverdale staat ook nog op mijn kijklijstje. Dynasty ga ik pas kijken als ik weet dat het niet gecanceld wordt. :)

 • Mjay

  Jaa, Lucifer is écht een fantastische serie! Heb je iZombie al gekeken? Is ook echt leuk maar net zo luchtig als Lucifer. Verder nog een leuk lijstje met voor mij onbekende series :) Mjay onlangs geplaatst...Opgemaakte producten & zomer favorietenMy Profile

  • Manon

   Bedankt voor de tip! De eerste aflevering van Lucifer seizoen 3 staat ook al online!!!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge