Ray Donovan

ray donovan

Nu ik Gilmore Girls ‘uit’ heb op Netflix, begon de zoektocht naar een nieuwe serie om te bingewatchen gelijk nog die zelfde avond. Ik kwam uit bij Ray Donovan. Een misdaadserie met 36 afleveringen die elk bijna een uur duren. Klinkt als my kind of serie, maar waar gaat Ray Donovan eigenlijk over? 

Op Netflix wordt de serie als volgt beschreven: “De ‘rich and famous’ van LA bellen Ray Donovan altijd om hen uit de penarie te helpen, maar de problemen veroorzaakt door zijn eigen familie kan hij niet oplossen.” Nou, als ik je een advies kan geven als doorgewinterde Netflix-kijkeres; beschrijvingen kloppen vrijwel nooit of geeft een tuttig (penarie anyone?) visie weer van de aflevering die volgt. Ray Donovan is een man, vader, die in principe klusjes doet voor een advocatenfirma en dingen fixt zoals Olivia Pope (Scandal) doet voor celebrities en ander grut in LA. Maar hij doet zoveel meer dan dat. Hij gaat tegen z’n wil in vreemd (?), perst mensen af, zet huizen in de fik, breekt botten bij mensen en wil ongelooflijk graag zijn vader omleggen. Maar dat kan hij niet, want Ray, of hoe ik ‘m noem ons Rayke Donovan, heeft een geweten.

Ray komt uit Boston met zijn broers Terry en Bunchy. Samen met anderen heeft Ray zijn vader er ingeluisd voor moord en heeft z’n vader 20 jaar vast gezeten. Waarom hij dat heeft gedaan weet ik zelfs nog niet want zover ben ik nog niet, maar het heeft ongetwijfeld met de volgende thema’s te maken: drugs, pedofilie, Rooms Katholieke kerk, geld, Ray’s ex-vriendin, Ray’s zus, all of the above. Maar een probleem: z’n vader Mickey is weer vrij gekomen en nu maakt Mickey het weer erg bont in LA. Laten we zo zeggen; nu is Jon Voight (vader Angelina Jolie) volop in het nieuws en ik denk alleen maar ‘Vieze Mickey’.

Nog een paar afleveringen en dan heb ik het eerste seizoen van Ray Donovan gezien. Er staan 3 seizoenen van 12 afleveringen op Netflix, elke aflevering goed voor bijna een uur. Ik zat er gelijk vanaf minuut 1 in, wat niet vaak voor komt bij mij. Ik hoop wel dat er iets meer actie en antwoorden komt in de laatste aflevering, tot die tijd kijk ik de afleveringen lekker weg!

Welke serie kijk jij nu op Netflix?

The Girl in Bed

  • Licht verhuur

    Echt een geweldige serie! Snel verderkijken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge