Project Prep review the girl in bed

Project Prep

Project Prep review the girl in bedTijdens het scrollen in mijn Instagram feed kwam ik iets leuks tegen. Ik weet niet meer wat of wie het was, maar ik wist wel dat ik het moest hebben. Ik heb het over het boek Project Prep van Niki Smit. Project Prep is eigenlijk een boek voor jonge tienermeisjes (en jongens uiteraard). Maar om de wijze woorden van Britney Spears er maar eens bij te pakken: “I’m not a girl, not yet a woman”, vond ik dat ik zonder schaamte het boek kon kopen en lezen. O ja, én reviewen voor jullie. 

In het boek staat Isabel, een meisje van 13, centraal. Haar beste vriendin is Kate en Kate ziet er altijd geweldig uit. Isabel niet. Althans, dat vindt ze zelf. Ze laat voor het nieuwe schooljaar Kate met haar kleding spelen zodat ze de eerste week de geweldigste outfitsetjes kan aantrekken. De zorgvuldige uitgekozen ‘preppy’ wardrobe heeft ze natuurlijk ook gekocht op Kate’s aanraden. Maar ja, ze kan Kate natuurlijk niet elke week in haar kast laten duiken om kledingsetjes á la Prada en Gucci tevoorschijn te toveren. Ze heeft hier een app voor nodig! Een heuse Kate-app! In al haar vrije tijd werkt ze er aan, ze leert de fijne kneepjes van coderen en heeft ondertussen ook nog eens een jongen waar ze over na moet denken! Oh my.

Wat ik zo leuk vind aan dit boek is dat het echt eeuwenoude problemen in een hedendaags jasje zijn. Het is een beetje Gossip Girl zonder het verraad, affaires met de schoolmeester en xoxo. Iedereen heeft wel een vriendin zoals Kate. Iemand die mooier, leuker, knapper en grappiger is, met killer fashion sense. Ja, iedereen kent een Kate. In Project Prep zijn ze ook helemaal on point met de trends (ananas, palmbomen), en het is super Nederlands. Bijna elk hotspot uit het boek ken ik door bloggers of omdat ik er zelf geweest ben. Daardoor kun je heel makkelijk identificeren met Isabel. De tijden zijn tegenwoordig zo veranderd. Wilden we vroeger nog prinsesje of dierenarts worden, is tegenwoordig ‘beautyblogger’ en ondernemer worden ook gewoon heel reëel.

Project Prep review the girl in bedDe schrijfster, Nikki Smit, heeft meerdere boeken geschreven die inspelen op nu zoals 100% Coco, waarin Coco een fashionblog bijhoudt. Nog een reden waardoor ik Project Prep ben gaan lezen is om de fantastische illustraties van Josselin Bijl. Josselin werkt ook bij amayzine.com en ik vind haar werk geweldig. Mijn grootste wens is om uit haar hand een persoonlijk portret te hebben. Voor nu neem ik genoegen met dit leuke boek.

Project Prep is onder andere te koop bij bol.com en kost €14,99. Er komen gratis stickers bij en wat ik echt een heel heel heel erg groot pluspunt vind: het boek is lekker. Je kunt ‘m makkelijk openklappen, de pagina’s zijn goede kwaliteit en het leest fijn.

Denk jij dat Isabel de app gaat maken? En welke app zou jij maken als je het kon?

The Girl in Bed

  • Carolien

    Leuke blog Manon! Erg grappig weer. Geen app plannen voor mij, ik wil gewoon nog steeds hollywood-ster worden of tornadojager. Maar goed, ik ben misschien gewoon nog wat ouderwets. Tot morgen!

    • Manon

      Hahaha, ik denk dat tornadojager het best bij je past! Tot vrijdag!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge