Goals 2016 – hoe gaat het ermee?

goals 2016 hoe gaat het ermee

Op 1 januari heb ik dit artikel geschreven. Ik besloot om een keer aan goede voornemens te doen voor dit jaar en heb mijn zogenaamde Goals 2016 laten zien. We zijn nu een half jaar verder en het leek me leuk om eens terug te kijken van wat ik ervan gebakken heb en misschien nieuwe goals toe te voegen. 

Ik heb maar een woord: hahahahaha. Ik kan je nu al vertellen dat het eerste halfjaar goal-wise rampzalig is verlopen. Maar dan ook echt. Ik schaam me er best een beetje voor als ik mijn goals 2016 nu zo zie staan en weet wat ik ervan gebakken heb. Which is nothing.

 • Elke maand 1x uit eten – ik ben al die tijd maar 1x uiteten geweest en dat was naar La Cubanita in april. Het is niet dat het er niet van komt, maar de maand gaat gewoon te snel. Ik kan mijn ritme niet vinden sinds ik verhuisd ben en alle maanden sjezen als een trein langs me op. Bovendien is er hier in de buurt ook niet heel veel te vinden en de werkzaamheden aan het huis en tuin zorgen er eigenlijk ook voor dat je niet zo snel de tijd neemt om uitgebreid te gaan uit eten. Én ik ben natuurlijk een tijdje ziek geweest.
 • Stempelkaart volmaken – ik heb geen espressobar meer gezien sinds de winter. Ik moet echt weer eens een keer wat doen weer. Sowieso deze zomer nog een kans natuurlijk!
 • Weight Watchers – hahahahhaha. Nee. En ik heb mijn abo ook afgezegd. Ik heb mijn calorieën hard nodig voor mijn lichaam, dus ik ga niet minderen. Eten is bouwstof en dat heeft mijn lijf hard nodig. En zeker nú!
 • Sparen – sparen is mij niet echt gelukt, máár mijn saldo is ook niet lager geworden. Ik weet niet hoe dat kan, maar het is magic. Ik heb wel mijn uitgaven ietwat beperkt. Ik koop vrij weinig tot geen nagellak meer. En vroeger kocht ik bijna elke week wel wat, maar nu kan het me niet zo heel veel meer bekoren eigenlijk. Elke kleur lijkt op wel iets uit mijn stash (en die is groot!) en het is zonde om daarom weer wat knaken over de virtuele toonbank te gooien. Alleen als iets echt mooi of speciaal is, wil ik het wel. Zoals deze van OPI die op mijn verlanglijstje staat.
 • Maandelijkse facials – dat hele idee is er bij ingeschoten en nu ik dat lees denk ik van hé, lekker! Maar en dat is een hele grote maar die ik later ook pas inzag: mijn gezicht kan niet tegen heel veel cremes en goedjes van allerlei merken. Ik heb nu na lang zoeken REN Skincare gevonden wat ik heel fijn vind en waar mijn gezicht goed op reageert, waarom zou ik dat ruïneren!? Ik mis de massages wel enorm. Maarja, vind maar eens een schoonheidsspecialiste die dat wil doen met jouw spullen.
 • Groeien met blog – dat is wel gelukt (yes eindelijk iets). Het is maar een kleine groei, maar ik krijg samenwerkingmailtjes uit het niets en dat is voor mij al een hele grote groei. Alle kleine beetjes helpen, niet waar? Ik was in april goed begonnen met de Photo a Day challenge en zag ook meer kijkers, maar helaas ben ik ziek geworden en ik kon het echt niet opbrengen om nog elke avond iets te uploaden. Nu heb ik er zoveel gemist, dat ik het maar zo laat. Misschien bleek het ietst te veel van het goede, achteraf. Het was een experiment en dat is helaas half gelukt. Misschien dat ik het ooit nog ga doen.
 • Studie – ben ik mee begonnen, maar is het zelfde verhaal als hierboven. Ik begon zo goed aan Terrorism and Counterterrorism van de uni uit Leiden via Coursera, maar mijn lichaam protesteerde alweer. Op de helft werd de druk teveel. Naast veel lesstof, kreeg je ook nog eens pagina’s lange onderzoeken, essays en papers die je moest lezen en moest je zelf ook essays schrijven. En als ik dat lichamelijk aankon, was ik wel naar een echte school gegaan. En het is zo zuur omdat ik het mentaal wél aan kan. Ik kan de andere helft nog afmaken, maar ik heb ook alle lesstof, papers en video’s opgeslagen zodat ik het zelf kan maken en doen zonder deadlines.
 • Agenda gebruiken – ik weet niet eens waar ‘ie is.

goals 2016

Nou, wat een afgang. Goals 2016? Ik wil me ook schamen in een hoekje. Ik heb wel een excuus: life happened. Je kunt je leven niet inrichten om doelen te behalen. Ik niet in ieder geval. Bij mij gaat alles in uitersten. Zit een dag het huis vol met gezelligheid, kan het de volgende dag stil en rustig zijn. Kan ik lekker rusten en series kijken. Denk ik dan aan een studie of dat ik mijn agenda moet bijhouden? No. Als ik eindelijk aan het shoppen ben, dan denk ik niet aan mijn budget (neem me nooit meer mee naar Amsterdamse Bijenkorf, ik koop alles) en aan de lijn. Als ik churro’s, chips en een heerlijke Ola Swirl wil, dan eet ik die gewoon. Het kan alleen nooit kwaad om aan je doelen te werken of te denken. Uiteindelijk willen we geleefd hebben, gelukkig zijn en succesvol geweest zijn toch!? Dus voor het voor het eind van dit jaar heb ik de volgende – realistische – doelen nog die ik wil behalen:

 • Ik zou graag toch wel mijn nagellakstash uitdunnen. Ik heb zoveel waar iemand anders misschien wel gelukkig mee is. Waarom moet ik dat hoarden!? Ik wil alleen even kijken wat ik ermee doe. Weggeven of verkopen. Ik heb heel veel zelf betaald en dat waren niet de goedkoopste lakjes, dus weggeven zomaar vind ik ook weer zo wat. Maar dat gehannes met verkopen is ook weer zoveel moeite. What to do!?
 • Minimaal 2x per week een artikel online zetten. Dat is altijd al mijn streven geweest, soms schiet het erbij in. Ik hoop dat ik wat meer vooraf kan schrijven.
 • Wat ik vooral de afgelopen weken heb gedaan is een filmpje kijken. Vroeger keek ik elke dag een film en sinds de series helemaal hot zijn, keek ik misschien 1 film per maand of misschien nog wel 2 maanden. Ik heb de afgelopen tijd wel wat meer gezien en ik vond het leuk! Dus ik wil weer vaker films kijken! Het is weer heel anders dan series. Een serie is zo’n investment van je tijd zeg maar en bij een film heb je dat niet – wat ik soms jammer vind en daarom vaker voor een serie kies dan een film. Maar dat is eigenlijk stom.
 • “Heb ik het nodig? Heb ik het echt nodig!?” vragen. Zo heb ik laatst een macaron-opbergdoosje gekocht, omdat het er leuk uitzag. Ik heb geen idee waar dat hele doosje is!!
 • En mijn laatste realistische goal is om niet zoveel dingen uit te stellen en gewoon te doen als ik het moet doen. Scheelt veel gezeur.

Pfff wat een lange blog, haha. Ik moet gewoon even bijkomen van het typen. Dit hele stukje heeft mij een pijnlijke schouder bezorgd. Maar het is het waard, want ik heb me zolang niet lekker gevoeld, dat ik het fijn vind om nu even aandacht te geven aan mijn blog en lezers.

Hoe gaan het met jouw goede voornemens? Heb je jouw goals al behaald?

The Girl in Bed

 • Eva

  Jammer dat je doelen (nog) niet echt gelukt zijn MAAR des te meer reden om snel uit eten te gaan!!! En al je nagellak aan mij te geven! Ook van jou x

  • Manon

   xxx

 • suus

  Meer sporten - nope Minder uitgeven - nope 5 kg afvallen - nope Minder wijn / bier drinken - nope Meer studeren - nope iPhone vaker wegleggen - mwahh En toch gaat alles best goed... de tweede helft van het jaar ga ik alles inhalen

  • Manon

   Haha, ja succes. Ik heb inmiddels mijn agenda gevonden en ben alle data die ik nog weet in aan het vullen.

 • Moet zo lachen om dit stukje!! Staat niet heel ver af van mijn lijst, plus wat ik er so far mee heb gedaan. Vooral het laatste zinnetje over je agenda, haha! Je studie klinkt trouwens wel vet zeg! Hoop dat je die snel weer op kan pakken wanneer je de mogelijkheid en zin hebt. Zo begon ik ongeveer een jaar geleden een thuisstudie makelaardij (waarom ook?). Ben tot hoofdstuk 6 gekomen.... Ugh. Maar ik GA 'm afmaken!! ;) Hoestende Avonturier onlangs geplaatst...De ins en outs van een long embolisatieMy Profile

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge