Designer Snow Globes

designer snow globes the girl in bedHet is zoooo duur en je hebt er praktisch niks aan behalve dat het een verrijking van je interieur en je leven is. Dus eigenlijk heb jij ze ook nodig in je leven. Ik heb het hier over designer snow globes. Je weet wel, die flink-schudden-en-dan-heb-je-sneeuw-sneeuwbollen. Als kind vond ik snow globes altijd al prachtig en magisch, maar ik kon nooit een leuke variant vinden. Tot eind 2015. Toen kocht ik mijn eerste echte Chanel sneeuwbol met kerstthema. Mijn wereld ging open en ik verwelkom jou ook graag in de wereld van de designer snow globes.

 

Vroeger spaarde ik alles wat maar een beetje girly was. Stempeltjes, zeepjes, mini notitieboekjes aan een sleutelhanger, oh ja natuurlijk ook echte normale sleutelhangers. Ik kan eigenlijk nog uren doorgaan om op te noemen wat ik verzamelde, het zou genoeg voer zijn voor huis-tuin-en-keukenpsychologen denk ik zo. Maar alle meisjes worden groot en zoek ik mijn need for hebbedingen tegenwoordig niet meer in de Expo en Bruna. Nee, nu moet ik struinen op het www naar gekke, gekke mensen die hun designer snow globes verkopen. De markt is schaars en het is ook poepie duur, dus 1 bol per jaar noem ik een verstandige, volwassen(!) verzameling! (Ik hoop jullie ook)

De meeste fashionhuizen geven zo’n sneeuwbol cadeau aan hele goede vaste klanten, of te wel VIP’s, of als ze samenwerken met een groot warenhuis a la Harrods in London of Printemps (Parijs) zoals Dior een tijd geleden deed. Toentertijd kon je allerlei limited Dior goodies kopen, waaronder dus een snow globe van 350£. Dat is nu met de huidige – gunstige – koers zo ongeveer €410. Een flinke duit, maar nog ‘netjes’ voor een nieuwe designer sneeuwbol. Chanel sneeuwbollen gaan via tweedehands designersites (of via eBay als je een goede verkoper vindt) voor ongeveer tussen de €300 en €500 weg. En dan heb je nog de normale versie. Voor de mega versie van Chanel en de normale Louis Vuitton snow globes moet je echt gaan denken aan €600 a €800. Hieronder een selectie:designer snow globes the girl in bed

Dior / Lanvin / Karl Lagerfeld / Hermes / Lanvin / Sonia Rykiel / Louis Vuitton / Chanel

Het is echt crazy duur en daarom ook niet weg gelegd voor iedereen. Ik moet ook serieus ook echt een loterijtje winnen mocht ik er überhaupt een van LV kunnen aanschaffen. Toch beschouw ik het als een verzameling, de jacht op de juiste snow globe met een goed prijsje is namelijk voor mij a big part of the fun.

 

Heb jij ook een dure verzameling?

The Girl in Bed

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Menu Title