De Jeugd, Vertegenwoordigd

De Jeugd, VertegenwoordigdEen kleine tip van jou aan mij: luister deze cd. Ik ben een fan van De Jeugd van Tegenwoordig. Ik word vrolijk van hun muziek en je kan er veel over zeggen maar ze komen wel elke keer met hits. Als jij Loretta Schrijver en Quinty Trustfull door hun heupen laten zakken, heb je het toch wel gemaakt in het leven denk ik zo.

De Jeugd bestaat 10 jaar. Na Watskeburt still going strong. Ze hebben dit al uitgebreid gevierd met een spetterende show op Pinkpop (die helaas niet meer te kijken is (wel HIER!!), maar alleen al episch was door een leer jasje van Lanvin), 2 Greatest Hits shows, een boek en albumshows in Tivoli. Ze sluiten het jubileumjaar af met een nieuwe cd. En dat is niet zo maar een cd!

Op De Jeugd, Vertegenwoordigd worden er maar liefst 10 nummers  gecovered door bekende artiesten. Ze geven er allemaal een eigen draai aan en zo worden alle liedjes weer nieuwe hits. Altijd al benieuwd geweest hoe Peter Beense Get Spanish zingt? Luister dat album! Ook als je benieuwd bent naar de vertolkingen van Glennis Grace en Triggerfinger.

 1. Sterrenstof – Guus Meeuwis, Nielson, New Cool Collective
 2. De Stofzuiger – Trafassi
 3. Huilend Naar De Club – Glennis Grace
 4. Deze Blanke Jongen Komt Zo Hard – Raymond van het Groenewoud
 5. Wij Zijn Vuilnis Man – The Kik
 6. Sexy Beesten – Triggerfinger
 7. Niet Als Jouw – Re-play
 8. 100 Dollar Bill (Een Barkie) – Daan
 9. Het Mysterie Van De Koude Schouder – Frank Boeijen
 10. Get Spanish – Peter Beense

Ik vind De Jeugd, Vertegenwoordigd een leuk album! Het is ook helemaal niet erg als je niet alle nummers van ze kent, die ken ik ook niet allemaal. Maar ik heb nu wel weer een leuk liedje ontdekt door bijvoorbeeld Frank Boeijen. En Nielson die zingt dat hij ‘sletten brengt’ is grappig, zeker als hij steeds zingt dat hij een meisje thuis heeft. Ach, ze zal wel sexy zijn als ze danst.

Het album staat op Spotify, maar is ook te koop bij iTunes. Of je koopt een echt plaatje in een cd-winkel die nog niet failliet is. ;-)

The Girl in Bed

Facebook / Instagram / Bloglovin’

 • Gea

  heb ze bij koffietijd gezien, was erg leuk om te zien....vooral met loretta;)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge