mijn favoriete kinderboek wim is weg the girl in bed

24. Mijn favoriete kinderboek

mijn favoriete kinderboek wim is weg the girl in bedAls we even 20 jaar terug gaan in de tijd, de tijd waarin ik nog gewoon lekker kon slapen en geen rimpels had, vind je daar een very little girl in bed. Een vierjarig meisje dat graag voorgelezen werd door haar ouders. Door haar vader de wilde (zelfverzonnen) avonturen van Brammetje Biefstuk en haar moeder over Liesje en haar fietsje. Het verhaal over Liesje en haar fietsje was echt mijn favoriete kinderboek EVER. Helaas heb ik ‘m als kind goed te pakken gehad en mijn kunstzinnigheid met viltstiften en scharen er op los gelaten, dus echt een volledig boekje is het niet meer. Zonde! Toen ik dit onderwerp zag staan dacht ik gelijk aan dat kinderboek. Alleen tot mijn verbazing ging het over Wim en zijn fiets. Mama heeft vroeger met voorlezen het gewoon veranderd naar Liesje. Ik vond Liesje echt heel cool, maar ook een beetje dom. Want wie fietst er nu naar Spanje? 

Nou, heel veel mensen, daar hebben we het nu niet over. ;-) Het boekje genaamd ‘Wim is Weg’ gaat over dat Wim/Liesje een rood driewielertje krijgt voor haar verjaardag en daar mocht hij pas op fietsen als het ontbijt op was. Kleine Wim was ongeduldig en pakte wat brood en melk in na zijn ontbijt en besloot naar Spanje te fietsen in zijn eentje. Ouders ongerust, Wim moe… Nou om geen spoilers weg te geven (haha) kan ik wel zeggen: eind goed al goed.

Elke keer vond ik het weer reuze spannend en ik moet zeggen dat het wel is blijven hangen. Als ik wel eens boos was op mijn moeder, dan pakte ik ook mijn spullen en deed ik het in mijn minikoffer. Het mocht dan wel alles zijn wat ik tegen kwam zoals een paar sokken en een plakbandrol, maar ik voelde me wel heel erg sterk net zoals Liesje (Wim).

Ik dacht nog dag ik nooit dit boekje kon vinden op google, maar er blijkt dus 14 jaar een juridische strijd gaande te zijn geweest wat nogal wat programma’s heeft gehaald. Bijzonder! Voor de nieuwsgierige mensen onder ons, in het onderstaande videootje van De Wereld Draait Door wordt het voorgelezen door Raf Cornelissen. (Refresh even als je niks ziet)

Aaaaah, ik word gelijk helemaal ontspannend. Good old memories. Je kunt Wim is Weg weer kopen o.a. hier voor €6,95. Ik ga nu even slapen denk ik, maar wat is jouw favoriete kinderboek?

The Girl in Bed

 

  • Carolien

    Beertje ballerina, Bram Bram het beertje (die moet ik later voor Bram kopen!) en alle boeken van Annie MG Schmidt.

    • Manon

      Oh ja! Dat is leuk inderdaad. Volgens mij komt Wim is Weg ook van papa af.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge