10 good ol’ american liedjes

10 good ol' american liedjesHallo zeg he! Mijn feestje is al zaterdag. Een dikke #omgwtfbbqhelp want 1) ik ben nog helemaal niet de oude Manon met leuke longen (ben toch benauwd jongens de laatste tijd, het is om te janken) en 2) mijn playlist voor mijn good ol’ american party (dat is mijn thema) is nog lang niet af. Er zijn zoooooveel nummers die goed zijn voor een feestje, want bijna alle muziek komt uit Amerika. Vandaag laat ik 10 good ol’ american liedjes zien die definitely op mijn lijstje staan.

Don’t You (Forget About Me) – Simple Minds

 

Oke, hier cheat ik al gelijk een beetje, maar bij het horen van dit nummer hoor je geen Schotland, maar zie je de gehele The Breakfast Club film voor je. En als er iets Amerikaans is, dan is het die film wel hoor. Aanrader om te kijken, volgens mij staat ‘ie nog op Netflix!

Hound Dog – Elvis

You ain’t nothin but a hound dog. Elvis wist dat. Hij is de stem van Amerika, vind ik persoonlijk. In Nederland zul je altijd en overal Hazes horen en als ik aan Amerikaanse muziek denk, hoor ik Elvis. Én komen er ook mensen die niet meer 20-29 zijn en Elvis’ repertoire mee kunnen zingen. En dansen met de heupjes.

…Baby One More Time – Britney Spears

Oh baby baby, zo van de Mickey Mouse Club de music scene ingerold met haar schooloutfit nog aan! Ik vind high school met al zijn grades, SAT’s, lockers en prom dates ook zo typisch USA, net als Britney.

Gimme More – Britney Spears

Weet je wat ook zo lekker Amerikaans is? Dat je American Dream uit elkaar klapt en je een mental breakdown krijgt op straat, je jezelf een kale kop aanmeet en met een paraplu gaat slaan tegenover hordes paparazzi. Het werd even stil rondom Miss Spears Alexander Federline Spears, om uiteindelijk half terug te komen met Gimme More. It’s Britney, Bitch.

New York, New York – Frank Sinatra

Uiteraard hoort dit erbij. Heb je Lady Gaga’s variant ook al gezien? Check ‘m hier!

Greased Lightnin’ – John Travolta

Echt iedereen kan dit meezingen en het klinkt ook nog eens vrolijk. Het is een beetje fout, maar super Amerikaans, just the way I like it. We hebben alleen geen auto waar we op kunnen dansen, maar de bartafels will do!

Cotton Eye Joe – Rednex

Ik kan het niet meezingen, het blijft uren in je hoofd, na 24 jaar weet ik nog steeds niet wat ze zingen, maar catchy is het wel. En dit hoor je niet in Alblasserdam of Lutjebroek, dit is weer zo’n typsich country/red neck/Texas liedje wat het super Amerikaans maakt.

All Summer Long – Kid Rock

Ik vind dit echt het perfecte zomerliedie. Als je dit luistert dan lijkt het echt alsof je op vakantie was back in 1989 zonder internet. Sippin’ whisky out the bottle, not thinking about tomorrow, singin’ Sweet Home Alabama all summer long en dan komt er een riedeltje gitaar. Ja dat klinkt als een gezellige tijd. Sweet Home Alabama staat overigens niet in mijn lijstje, dat komt door de film Con Air met die viespeuk.

Be Faithful – Fatman Scoop

Ohhh ik heb altijd al een feestje gewild waar ik dit kon afspelen! Wie kent de film Save The Last Dance nou niet? Go girlfriend it’s your birthday!!!

Ice Ice Baby – Vanilla Ice

Een guilty pleasure: de film van Vanilla Ice. Ik heb ‘m zoooovaak gezien. Dit liedje moet dan ook wel in mijn lijstje.

Dat waren mijn 10 good ol’ american liedjes. Uiteraard staan er ook nieuwe hits bij, komt Katy Perry en bijvoorbeeld Drake ook langs (qua liedjes, niet als visite) en is er zelfs een mopje Hazes, gezongen door Kenny Rogers. Voor ieder wat wils hoop ik! Ik ga het lijstje nog iet wat finetunen, ik mis nog wat Gaga en andere consorten.

Welk nummer mis ik in mijn good ol’ american muzieklijst?

The Girl in Bed

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge