Who doesn’t love food? I do. Daarom heb ik het internet beraad om een leuke food tag te vinden. Ik kwam uit op de Something About Food Tag. Dus ben je benieuwd naar wat ik bij de bioscoop bestel of wat ik als kind graag at, dan zou ik zeggen kijk lekker verder. Oh en sorry voor als je honger krijgt.
Eten is voor mij net zo belangrijk als shoppen en oh ja, ademen. Ik kan echt uitkijken naar een lunch of avondeten. Eten moet voor mij dan ook altijd lekker zijn. Als iets ‘mwa’ proeft, kan dat ook echt mijn hele middag of avond verpesten. Waarom een saaie boterham eten als je ook een overheerlijke tosti kan maken? I love food. Hier mijn antwoorden;
Als je iedere dag nog maar één soort gerecht als avondeten zou mogen eten, wat zou dat dan zijn?
Pasta! Ik houd echt van alle soorten pasta. Dus ik zou elke dag verschillende soorten pasta kunnen eten. Pasta carbonara, bolognese, ravioli, lasagne.. ja ik kom de weken, wat zeg ik, maanden wel door! Waarschijnlijk ben ik tonnetje rond daarna. Oh well!
Welk drankje bestel jij altijd in een restaurant?
Dat is verschillend: staat er cassis van Royal Club op het menu dan moet en zal die er komen! Ik vind alle andere cassis-soorten vies en helaas is de Royal Club variant niet meer te koop in de supermarkt. Dus als die op het drankenmenu staat, drink ik dat. Verder cola light, anders wijn of prosecco. Ligt maar net aan waar ik zin in heb!
Wat was vroeger je lievelingseten?
De pasta van mijn moeder vond en vind ik nog steeds heerlijk. Tegenwoordig krijg ik er buikpijn van, dus ik eet het niet zo vaak meer. En ik vond kip met aardappelen en kerriesaus ook geweldig zei mijn moeder net.
Wat is het laatste dat je hebt gegeten of hebt gedronken?
Ik heb zojuist een geroosterd broodje met een eigen gemaakte kip-pesto salade gegeten. Ik had nog kip over van een kip-pesto ovenschotel. Als je dat in stukjes hakt en er wat mayo en pijnboompitjes doorheen doet, heb je zo je eigen spread gemaakt van leftovers. En het was heeeerlijk.
Als je moest kiezen waar je uit eten wil, waar ga je dan naar toe?
Ik heb op veel plekken lekker gegeten. Dus het is moeilijk kiezen, maar ik kies voor dicht bij huis want ik vind het lekker om na het eten uit te kunnen rusten en dat doe je toch het beste thuis. Sinds kort gaan we wel eens naar Goya. Een Aziatisch restaurant waar je kleine hapjes kunt bestellen net zo lang je vol zit. Ik houd eigenlijk helemaal niet van de Aziatische keuken, maar je kunt mij blij maken met coquilles en de fried chicken met kimchi saus. Oh ze hebben daar ook dé cassis. Dus hé, ik proef een win-winsituatie.
Alhoewel ik bij The Harbour Club hele lekkere sushi op heb en een geweeeeeldig chocolade dessert wat spectaculair werd opgediend, waar ik nog met enige regelmaat aan denk. Daar zou ik ook best willen eten in de nabije toekomst. Het is alleen zo ver rijden… misschien met pasen?
Wat lust je echt niet?
Behalve de bovengenoemde coquilles, lust ik echt geen vis. De geur alleen al. Ik ben trouwens ook niet zo’n vlees fan. Je maakt mij niet blij met biefstuk, draadjesvlees, varkenshaas en al die andere dingen. Ik houd wel van kip, maar daardoor ben ik genoodzaakt om bijna altijd iets vegetarisch te kiezen op een menukaart. Of pasta. ;-)
Om welk gerecht sta jij bekend?
Volgens mij sta ik op repeat, maar sinds ik vroeger kip á la Manon heb gecreëerd hebben veel mensen dit gegeten en nagemaakt. Het is zo simpel en je kunt het helemaal eigen maken. Het is mijn ultieme comfortfood. Tegenwoordig stop ik er ook 4 stronken witlof in! Yummy.
Chips of chocolade?
Haha, chips uiteraard. Ik houd van chips. A few chippies a day, keeps the doctor away is dan ook wel mijn motto. Maar ook een klein stukje pure chocolade kan niet ontbreken in mijn foodregime. Of m&m’s. Oh ik mis de dark m&m’s zo erg!
Wat eet je het liefst in de bioscoop?
Popcorn, maar ik ga niet zo vaak naar de bioscoop en tot voor kort had onze bioscoop dus geen popcorn. Wel chips, snoep, ijs, taart(?) en milkshakes(?!), maar geen popcorn. Nu dus wel maar ik ben nog niet geweest. En dan moet ik natuurlijk wel zoute popcorn. ‘Cause that’s the only way to go.
Wat lustte je vroeger nooit, maar nu wel en hoe komt dat?
Spruitjes. Ik ben nog steeds geen fan hoor. Maar in dit gerechtje kan ik het wel juist waarderen; spruitjesmoes noemen wij het hier. Met aardappelen, kaas, appels, honing en pijnboompitten. Oeeh nu heb ik er zin in!
Vis of vlees?
Gevogelte?
Welke dingen zou je nog willen ‘leren’ eten of drinken?
Ik vind koffie wel lekker, maar ik zou het nog lekkerder willen vinden. Ik zou het vaker met mijn moeder willen drinken, maar de gedachte dan mensen zoveel koffie (of thee) drinken kan ik niet begrijpen. Zelfde als leverworst trouwens. Brrr.
Wat eet jij het liefst als ontbijt?
Ontbijt bestaat niet want ik slaap altijd tot een uur of 11 en tegen die tijd dat ik honger heb is het lunchtijd. Ik houd van lekkere broodjes, tosti’s of een gebakken eitje. Laatst heb ik door mijn nichtje de combinatie croissant met filet americain plus een gekookt eitje leren eten. Delicious!
Maar als ik echt zin heb in ‘ontbijtvoedsel’ dan neem ik kwark van Melkunie Protein met cruesli. Dat is een heerlijke combinatie én lactosevrij!
Als je moest kiezen: alleen nog maar voorgerechten of hoofdgerechten eten?
Dan kies jk voor hoofdgerechten. Uitgaande van een restaurantmenu dan zijn voorgerechten vrijwel altijd soepen, carpaccio’s of salades. En daar heb ik dus helemaal niks mee.
Je staat voor het snoepschap in de supermarkt. Welk snoepje kies je uit?
Een zak m&m’s. Verder houd ik niet van snoepjes.
Oke dan, ik heb nu trek in de kip met kimchi saus en cassis. Deze tag schrijven was een slecht idee want nu wil ik uiteten. Help!! De Something About Food Tag komt oorspronkelijk van de blog teddlicious.nl. Dus wil je ‘m ook doen, laat even weten dat de Tag van Tedje komt!
Ik heb ook ooit de 10 food confessions tag behandeld, klik hier als je nog meer wilt lezen over mijn foodcravings – of juist niet. Waar kan jij ‘s nachts voor wakker gemaakt worden?
Tot snel,
The Girl in Bed
Gea says
Binnenkort dan maar even naar Goya,Manon;)
Nicole Orriëns says
Dat ziet er lekker uit zeg. Als wij farfalle eten is dat meestal met spinazie, kruidenkaas en spekjes.