Tips voor een goed (thema)feest

Tips voor een goed (thema)feest“Het leven is een feest, je moet zelf de slingers ophangen” neem ik graag maar al te letterlijk. Ik kan altijd wel ergens een feestje van maken, want áls ik iets actiefs doe, dan moet het gelijk goed. Dat geld ook voor mijn verjaardagen. Alle toeters en bellen komen uit de kast, alles voor het perfecte (thema)feest. Ik plan op dit moment mijn vierde themafeest en het leek me leuk om wat tips voor een goed (thema)feest te geven. Ben intussen natuurlijk een expert he. Ik ben mijn eigen partyplanner ;-). 

Vroeger heb ik op een blauwe maandag marketing gestudeerd en een van de eerste dingen die je leert zijn de 4P’s. Deze staan voor Product, Plaats, Prijs en Promotie. Nou, ik neem aan dat je geen entreekosten vraagt voor je dikke party, maar de rest van de overige P’s komen terug in het plannen van een feest. Het thema is het product, als je thema niet geslaagd is, dan is dat hartstikke jammer en zonde van alle moeite die je erin hebt gestopt, toch? Plaats is belangrijk, er moeten geen Project X praktijken komen, haha. En de laatste P van Promotie is natuurlijk het continue over je feestje hebben, kledingkeuzes overleggen, mensen uitnodigen en al je vrienden volspammen met #PARTAYYHARDAAAAAY.

Locatie

Hoe veel mensen komen er? Is het een kleine verjaardag? Houd het thuis in de woonkamer of in de tuin. Wil je het iets specialer, tover dan je garage of schuur om in iets moois. Kijk anders op Marktplaats of in de woonplaats waar jij woont. Er zijn altijd wel locaties die je (goedkoop) kunt afhuren. Wil je nu gewoon lekker verwend worden en nergens meer aan denken en heb je een beetje budget? Denk dan eens aan om een feestje te geven in een restaurant. Vaak hebben restaurants een besloten ruimte die je kunt boeken. En het fijne daar aan is: je hoeft niks op te ruimen!

Tips voor een goed (thema)feest restaurant
Restaurant/Lounge

Aankleding

Thema in je hoofd? Stick to it. Ik heb Hawaii, Fout en Parijs al gecovered en de nodige Halloween en kerstfeestjes ook gedaan. Ik heb overal decoratie voor liggen inmiddels. Deze keer wordt het thema ‘An Good Ol’ American Party’. Sites zoals https://www.feestbeest.nl of http://www.feestartikelen4u.nl zijn mijn favoriet, maar ik heb ook recent www.miniinthebox.com ontdekt. Niet de site, maar dat ze ook partygoods hebben. Bestel het wel op tijd, haha. Ik kreeg het vorige keer serieus 1 dag voor het feestje binnen. Maar goed, nu heb ik wel 100 paarse ballonnen met stippen voor nop. (Wat doe ik er ooit nog mee?) Je kunt het zo luxe of budget maken als je wil, maar bij een themafeest ken je geen overdaad. ;-)

Tips voor een goed (thema)feest ig
TwintIG

Muziek

Voor mijn Amerikaans feestje trek ik natuurlijk Miley Cyrus, Beyoncé en Johnny Cash uit de muziekkast, maar dat past niet bij een fout feestje, black&white party of bijvoorbeeld een tirolerfeest. Heb je Spotify? Zoek dan eens goed op verzamelalbums. Heel veel genres hebben zo’n album, maar ook radiozenders hebben vaak albums uitgebracht. Denk aan Gerard Ekdom’s Barbecuehits (hallo hawaii-feestje), het foute uur van Q-Music of iets in de trant van de 500 hits van de eeuw. Je ziet vast liedjes waarbij je denkt ‘ojaaa, dat is oud!’. Stop ze allemaal in een playlist die je makkelijk terug kan vinden en zet ‘m op je mobiel of iPod. Oh en heb je nou geen Spotify, zoek dan albums via bol.com. Je kunt daar de tracklist zien en iets met een piratenbaai doen.

Ik heb de laatste keer een soundsysteem voor 3 tientjes kunnen huren en heb de hele avond de buurt (sorry!) voorzien van Drank & Drugs. Maar op een ander feestje heb ik via FB 2 bevriende dj’s gevonden en ze wilden graag muziekjes komen draaien voor wat centen. Misschien ken jij ook wel muzikale mensen en speelt er iemand een instrument. Hoe cool is het om een live optreden mee te maken?

Tips voor een goed (thema)feest fout
Faut Feessie

Food & Drinks

No food no party. Je moet aaaaaaaltijd wat te eten hebben. Iets te eten zorgt zelfs voor een gespreksonderwerp. Er is niks fijners dan te filosoferen over het leven terwijl je een bitterbal in je mond duwt. Ook snacks zijn weer thema-friendly. Bittergarnituur voor een foute party, macarons voor je chique get together of chickenwings voor iets Amerikaans. Je kunt met eten en drinken niet echt de mis in gaan. Alles is eigenlijk wel goed. Tenzij je in eens iets extreems doet zoals vegan dingen, niet iedereen lust dat. Bier en wijn, chips en hapjes. Natuurlijk moet je wel een taart hebben, anders is er niks te vieren! Je kunt een grote biertap huren of zo’n keg kopen als de ruimte hebt, maar kratjes zijn ook handig (extra zitruimte, anyone?). Ohja, ijsblokjes. Ook altijd in huis hebben! Om alles zo gezellig mogelijk te houden, moet je genoeg eten hebben. Drinken op legen maag is nooit een goed idee ;-).

Tips voor een goed (thema)feest parijs
Parisian Garden Party

Uitnodiging en aandenken

Je kunt op elke manier mogelijk mensen uitnodigen. Per mail, whatsapp, mond tot mond en zelfs via de post. Old school uitnodigingen versturen en hopen dat iemand nog zijn post leest op tijd. Ik maak meestal via PicMonkey een leuke uitnodiging en verstuur die van via whatsapp + mail. Net zo handig en snel, maar wel iets speciaals!

Tips voor een goed (thema)feest wensballon

Op mijn eerste themafeestje, hawaiifeest, hadden we een grabbelton gemaakt met cadeautjes voor de kinderen (doos van Greetz en cadeautjes van Action, hoeft echt niet zo duur te zijn) en voor de volwassenen shotglaasjes aan een ketting. Op mijn tweede feestje, geen thema want ik werd een ig-ger (20), heb ik niks aan mijn gasten gegeven, maar hebben we wel wat speciaals gedaan. We hebben met zo’n 40 man tegelijkertijd wensballonnen opgelaten. Het was echt heel mooi om te zien aan de eind van de avond. Op mijn ‘faut feessie’ hadden we dozen met sleutelhangers met foute idolen erin, zijn we die doos vergeten. Nu hebben we die doos nog steeds hier liggen, hahah. Er zijn weliswaar wat sleutelhangers vergeven, maar toch zonde. Ze kunnen namelijk niet meer open en wie wil nou sleutelhangers van o.a. Sugar Lee Hooper?

Een aandenken hoeft niet en hoeft zeker niet groot te zijn. Het kan een leuke polaroidfoto zijn die je later geeft, maar ook overgebleven hapjes kun je meegeven. Niet echt een aandenken, maar wel lekker!

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips voor een goed (thema)feest hebben. Het lijkt misschien erg overdreven om zo’n feest te doen als je jarig bent, maar why not? Je hebt het er jaren later nog over en er gebeuren altijd memorabele dingen. Je kunt het zo goedkoop of duur maken als je wil! Enige wat je moet onthouden, soort van wat de gouden regel is: It’s your party and you’ll cry if you want to! ;-)

The Girl in Bed

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge