The Girl In The Kitchen: Zwarte Pietentaart

zwarte pietentaart simpel the girl in bed“Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Hij brengt ons een pietentaart, ik zie hem al staan” Hold up, niet Sinterklaas, maar The Girl in Bed brengt je een zwarte pieten taart! Voor deze speciale variant van The Girl in the Kitchen heb ik een zwarte pietentaart gebakken. Leuk voor bijvoorbeeld pakjesavond of om naast je schoen te zetten! ;-) 

De eerste keer dat mijn moeder het had gemaakt is een aantal jaar terug toen we nog met vrienden pakjesavond vierden. Het is een super simpel recept. Je bakt een cake/taart in een rond blikvorm. Je kan echt elke cake mix gebruiken. De vorige keer hadden we speculaascake mix, deze keer had ik nog een Amerikaanse cake pak (check mijn instagram) staan van mijn UsFoodz bestelling. Als de ronde cake klaar is en is afgekoeld, kan het versieren beginnen!

The Girl In The Kitchen Zwarte pietentaart

Je kunt het zo moeilijk maken als je wil, zoals je ziet heb ik het makkelijk gehouden. Ik heb roze slagroom gebruikt voor de zwartepieten muts, maar je kan zijn gezicht ook bijvoorbeeld maken met marsepein of fondant, wat ook erg sinterklaaserig is natuurlijk! De roze slagroom kun je kopen bij de Albert Heijn, ze hadden ook een blauwe variant. Met de schrijfstiften van Dr. Oetker kun je een rood mondje maken en oogjes tekenen. Je kunt dit ook met pepernoten doen. Deze keer hebben we alleen pepernoten als ogen gedaan, tig jaar geleden hadden we ook een mond van pepernoten. Nog een veertje voor op mijn muts en de simpele zwarte pietentaart is af!

zwarte pietentaart simpel the girl in bed

En dan is het de bedoeling dat je ‘m veilig uit de keuken naar de woonkamer krijgt. Dat is bij mij niet gelukt. De taart verschoof en ik had er net een foto van gemaakt toen er visite kwam en een stuk van nam. Weg fotomoment! Ach, het is nu gewoon een rustieke zwarte pietentaart! ;-)

Oja, en voor actieve deelnemers aan de zwartepietendiscussie, als je een normale cake bakt is het een witte piet of een rode piet met een red velvet mix.. Ga zo maar door.

Doen jullie aan sinterklaas en ga je ook mijn zwarte pietentaart maken? Laat me het weten of tag me op instagram. Mijn naam daar is: ManonTGIB.

The Girl in Bed

Facebook / Instagram / Bloglovin’

 • Carolien

  Hij was lekker hoor!

  • Manon

   Haha, mooi.

 • Gea

  Pietje smaakte heerlijk :)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge