The Girl in The Kitchen: Valentijn Rocky Roads

The Girl in The Kitchen: Valentijn Rocky RoadsIets wat het altijd goed doet op feestjes zijn mijn rocky road bars/koekjes/hoejehetookwilnoemen. Ik heb ze ooit een keer bij Nigella gezien en sindsdien heb ik ze vaker gemaakt. Ze zijn ook perfect voor vandaag en heel snel te maken. Dus wil je een last minute valentijnscadeautje geven aan iemand of uit armoe jezelf verwennen met drie kilo chocolade?! Helemaal terug van weggeweest presenteer ik u hier de The Girl in The Kitchen: Valentijn Rocky Roads! 

Ik had ooit in 2011 mijn rocky roads recept gepost op mijn oude blog en iedereen was daar lyrisch over. Gedurende jaren heb ik bijna bij elke blogger een rocky roads recept voorbij zien komen, dus echt vernieuwend is het niet meer. Maar toch blijft het lekker en doe ik vandaag ook wederom een duit in het zakje.

Wat heb je nodig?

 • 3 repen pure chocolade
 • Biscuitjes
 • Marshmallows
 • Popcorn zout
 • Snoephartjes
 • Boter

Start cooking!

Roep alle innerlijke frustratie bij je op, want it’s time to smash the cookies! Wat wij meestal doen is eerst een halve rol in een ziplockzakje doen, denken aan iets kuts en op die zak slaan met iets. Et voila, de koekjes zijn een stukje kleiner geworden. Als je daarna nog een beetje adrenaline over hebt, trek je ook wat marshmallows kapot. Of je knipt ze doormidden. Stickyfingeralert!

Het zware werk is nu gedaan. Pak een ovenschaal of een andere plaat en gooi daar de koekjes, marshmallows en popcorn in. Kijk zelf hoeveel je van alles in he rocky road wil. Je kunt er voor kiezen om twee batches te maken of 1 hele grote. Soms doen wij twee varianten maken, zoals met oreo ipv de gewone biscuitjes. Of alleen met zoute popcorn!

We gaan nu de choco au bain marie-en. Pannetje met water op het vuur en daar boven op leg je nog een pannetje of schaaltje. Daarin smelt je het chocola. Goed blijven roeren zodat er geen klonten of andere gekke dingen ontstaan. Als het lekker vloeibaar is, doe er dan een klontje boter door. Kan ook zonder hoor, maar volgens Nigella moest dat en zij zal dat wel beter weten denk ik zo.

Is je chocolade zover dat je alles wil opdrinken en dingen er in wil dippen? Dan is het vast klaar. Giet ongeveer 3/4e het over de schaal met koekjes e.d. en daarna is het tijd om het te mixen. Is het allemaal goed bedekt met een laagje chocolade? Dan is het tijd om het laatste beetje chocolade erover te gieten. En wat deze rocky road een valentijn rocky road maakt zijn de snoephartjes die je er nú bovenop moet leggen.

The Girl in The Kitchen: Valentijn Rocky Roads 2

Normaliter moet het nu een paar uur in de koelkast. Maar daar doe ik niet aan want dat hoeft ook helemaal niet. Gewoon even een half uur in de diepvries! Snij het in stukken en je hebt er dagenlang plezier van (als je ze niet allemaal tegelijk opeet!)

In feite kun je er van alles in gooien wat je lekker lijkt en vindt van restjes pepernoten of paaseieren aan toe! Dit is mijn Valentijn Rocky Road en ik hoop dat je ‘m lekker vindt.

The Girl in Bed

 • Gea

  Hij was weer super lekker:)) Smaakt weer naar meer! Hopelijk blijft er nog wat voor geetje over.....

 • Samantha

  Oeh, ziet er lekker uit! Ik heb al vaker van rocky roads gehoord, maar het eigenlijk nog nooit zelf gemaakt. Ik ga het binnenkort eens doen. :) Samantha onlangs geplaatst...Welkom op SamanthaSchrijft.nl!My Profile

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge