SPIEREN VOOR SPIEREN WINTERTIJD CHALLENGE

Spieren voor Spieren Wintertijd Challenge

SPIEREN VOOR SPIEREN WINTERTIJD CHALLENGEKLIK HIER OM TE DONEREN

 

Dat ik een spierziekte heb, is al lang bij mijn lezers, bij jullie, bekend. Stan heeft ook een spierziekte. Stan is 5 jaar en is onderdeel van een mooie campagne voor de Spieren voor Spieren Wintertijd Challenge. Elk jaar organiseert Spieren voor Spieren naast een tal andere evenementen, de Wintertijd Challenge. Wat dat inhoudt vertel ik zometeen, maar ik zou het leuk vinden als jullie eerst het filmpje zouden kijken.

 

“De Wintertijd Challenge is een jaarlijks fondsenwervend sportevenement van Stichting Spieren voor Spieren. In de nacht dat de wintertijd ingaat wordt er op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland 1 uur en 1 seconde gesport om geld in te zamelen voor kinderen met een spierziekte.

In 2015 vindt de Wintertijd Challenge plaats in de nacht van 24 op 25 oktober.Het unieke van de Wintertijd Challenge is dat het sportevenement plaatsvindt in het uur dat de wintertijd ingaat (2 uur ‘s nachts) en de klok teruggaat. Dit is het enige moment in het jaar dat je tijd kan winnen. Tijd winnen om behandeling en genezing van spierziekte bij kinderen te realiseren. 

Ludiek is dat deelnemers aan de Wintertijd Challenge op dit nachtelijke tijdstip door het teruggaan van de klok in 1 seconde droomafstanden kunnen afleggen. Zo kun je bijvoorbeeld 10 kilometer lopen of 3 kilometer zwemmen in 1 seconde. Het ultieme voorbeeld waar gezonde spieren toe in staat zijn om kinderen met zieke spieren te helpen.

In 2011 vond de eerste editie van de Wintertijd Challenge plaats met 2 nachtelijke challenges. In 2014 vonden er maar liefst 146 sportieve challenges plaats door heel Nederland en was de opbrengst € 350.000,-. In 2015 gaan we voor nog meer challenges, deelnemers en een hogere opbrengst!”

Ikzelf ben een keer bij zo’n evenement geweest en ik vond het heel erg mooi om te zien dat zoveel mensen voor Spieren voor Spieren, voor ons, voor mij, zich zo in het zweet werkten. Naarmate ik ouder word zie ik steeds meer de noodzaak in van deze challenges. Persoonlijk heb ik het thuis heel goed, alleen de donkere kant van mijn leven is dat er hele slechte fysieke dagen tussen zitten. Ik ben eergisteren een dag weg geweest en mijn linkerarm is helemaal dik omdat elk spiertje is opgezet. Vrij pijnlijk. Ik zou zo graag willen dat de toekomstige kinderen dat niet hoeven te voelen. Mijn spierziekte, SMA type 2 (zelfde als Stan) is bij iedereen anders. Veel kinderen halen mijn leeftijd niet eens of zijn heel erg ziek. Het zou zo mooi zijn als er uiteindelijk een medicijn kan komen die het stopt of de ziekte stagneert. Ze hebben al wel iets gevonden wat bij de FDA ligt, maar dat kan jaren duren voordat dat op de markt ligt. Laat staan wat het kost.

Daarom ga ik via deze weg wat extra awareness creëren. Bakken ijs over je heen gooien is leuk voor het effect, maar zelf je spieren laten werken is nog veel mooier. Op www.wintertijdchallenge.nl kun je kijken welke challenges er bij jou in de buurt afspelen óf je kunt er zelf een maken. Nu snap ik dat dat nogal best een gedoetje is, dus daarom geef ik ook de optie erbij om eventueel te kunnen doneren. Het hoeft niet veel te zijn, kleine beetjes helpen ook. Ik doneer ook elke maand om de toekomst een stukje beter te maken. Help je met mij mee?

The Girl in Bed

Meer informatie:

www.wintertijdchallenge.nl

http://www.spierenvoorspieren.nl

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge