Shoppen voor Spieren

shoppen-voor-spierenNaast ademen, eten en drinken is shoppen zo’n beetje een van m’n levensbehoeftes waar ik volop mijn aandacht aan besteed. Er gaat (bijna) geen dag voorbij zonder dat ik even langs de digitale rekken vol verse truien scroll. Ik neus graag tussen de kantoorspulletjes op hema.nl en zelfs is boodschappen doen via ah.nl is een activiteit waar ik me op verheug. Het allerliefst doe ik dat in de echte winkels, maar die vlieger gaat niet altijd op. Ik heb een spierziekte waardoor ik vaak thuis op bed lig. Maar nu heb ik iets gevonden waardoor ik met een gerust hart door kan shoppen: ik shop nu met een doel. Zoveel mogelijk geld ophalen voor Spieren voor Spieren! Hoe ik dat doe leg ik hieronder uit. Ga jij ook mee shoppen voor spieren?

Ik zal nooit meer beter worden, maar misschien de kinderen in de toekomst wel! Spieren voor Spieren is een stichting dat onder andere een centrum heeft geopend voor ‘mijn’ spierziekte, het SMA Expertise Centrum. Ze werken hier met het UMC Utrecht en samen bedenken en ontwikkelen ze behandelmethoden. Dat kost geld en SMA is niet de enige spierziekte in Nederland die hulp nodig heeft. Spieren voor Spieren kan elke donatie dus hard gebruiken. Naast dat de stichting nu aangesloten is bij de Vriendenloterij, kun je ook shoppen voor spieren!

Ik had nog nooit doelshoppen gehoord. Maar doelshoppen.nl is dus een site waar allerlei stichtings en winkels zijn bij aangesloten. Je kunt jouw favoriete stichting zoeken en je komt op de juiste pagina uit. Hieronder staat het uitgelegd:

“Shoppen voor Spieren! Een gemakkelijke manier om jouw bijdrage te leveren voor kinderen met een spierziekte! Door een aankoop te doen in één van onze webshops gaat een gedeelte van het bedrag dat je besteedt naar stichting Spieren voor Spieren, zonder meer te betalen. Het kost jou dus niks extra’s, maar levert kinderen met een spierziekte wel iets op! Het werkt heel simpel. Kies de winkel waar je wil gaan shoppen. Dit kan door aan de linkerkant een shopcategorie aan te klikken of zoek naar je winkel via de zoekbalk rechts bovenin. Wanneer je jouw favoriete shop hebt gevonden klik je op de winkelpagina naar de website waar je wil gaan shoppen.”

En er doen echt veel winkels aan mee, wat echt fijn is. bol.com, Wehkamp, Zalando, Hema, Hunkemoller, Intertoys en nog allerlei winkels. Je kunt hier alle shops bekijken.

Ik vind dit echt heel leuk en heb het nu bovenin de balk bij safari gezet. Als ik dan toch van alles bestel, kan ik net zo goed mensen helpen! Ik hoop dat ik iemand inspireer om dat ook te doen! Voor meer informatie over doelshoppen klik je hier, voor meer info over Spieren voor Spieren kun je hier terecht en wil je doneren? Dat kan hier.

shoppen voor spieren spieren voor spieren.

Besteden jullie aandacht aan een goed doel?

The Girl in Bed

  • Lily

    Wow wat een geweldig initiatief dat shoppen voor spieren!! Ik ben zelf ook nogal een (web)shopaholic, en bij deze kan ik nog een excuus toevoegen aan dat lijstje met redenen waarom ik toch écht dat ene topje moet gaan kopen ;-) Vind je het oké als ik hier ook een blog postje over schrijf? Uiteraard vermeld ik netjes hoe ik ermee in aanraking kwam en waar ik het idee vandaan heb met een linkje naar jouw blog! X

    • Manon

      Hoi! Ja uiteraard. Happy blogging (and shopping ;-)! X

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge