Nutella Koeken

nutella koeken-3

Ik houd niet zo van zoete snacks. Behalve een cheesecake of een chocoladetaart op zijn tijd en van die grote chewy koeken die je bijvoorbeeld bij de Subway kan kopen. Laatst had ik zin in zo’n koek, dus ik heb een beetje op internet gezocht hoe ik thuis zo’n lekkere grote chewy cookie kan maken. Ik kwam uit bij deze Nutella koeken. Super lekker, super chewy en super makkelijk om te maken.

Het recept is zo simpel, je hebt maar 3 ingrediënten nodig en die heb je eigenlijk vrijwel altijd in huis! En had ik al verteld dat het maar een klein half uurtje duurt voordat je van de Nutella koeken kan opeten?

 • Nutella
 • Ei
 • Bloem

That’s it! En deze benodigdheden heb je nodig om de koekjes te maken:

 • Oven
 • Mixer
 • Kom
 • Kopje
 • Eventueel een glas

nutella koeken-9

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 175 graden. Pak de kom erbij en gooi ongeveer 3/4e kop bloem erin. Ik heb een koffiekopje gebruikt. Het recept op internet geeft aan om ook een kopje Nutella te gebruiken. Dat zijn ongeveer 4 eetlepels vol met smeuïge chocopasta. Dat kun je gelijk in de kom met bloem doen zonder het eerst in een kopje te doen. Breek daarna het ei in de kom en mix het tot er een soort poopy massa ontstaat.

nutella koeken-10

Pak daarna met je hand een stuk van het poopy Nutella mixje en rol het in de vorm van een bal. Als goed is kom je op 6 ballen uit. Zes Nutella koeken dus. Je kunt ook koekjes maken, maar dan is wel dat big American chewy cookie idee weg.

Druk de ballen met je vingers of met een achterkant van een glas plat tot er een rondje ontstaat. Ik heb een glas gebruikt, maar daardoor is er wel een klein rondje in het midden ontstaan. De volgende keer gebruik ik mijn vingers voor een meer rustieke uitstraling van het koekje.

Nu moeten ze maar 7 minuten in de oven! Of, als jij net zo’n rare oven hebt zoals ik die alleen voorverwarmt op standje crematie, voorverwarm je oven dan niet en stop de koeken zo’n 10 à 13 minuten in de oven. De buitenkant van de Nutella koeken horen wat harder te zijn dan de binnenkant.

nutella koeken-10

Als ze klaar zijn moet je ze even 5 minuten laten afkoelen en daarna leg je ze op een ovenrek om ze van onder ook te laten afkoelen. Daarna kun je ze opeten!

Tadaaaa! Zo zie je maar, met 3 ingrediënten heb je binnen een half uurtje smeuïge Nutella koeken op tafel. Ideaal voor visite, of voor jezelf!

The Girl in Bed

 • Geetje

  Ze waren heerlijk.....:))

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge