mijn vintage chanel sieraden 22

Mijn vintage Chanel sieraden

mijn vintage chanel sieraden oorbellen 1Ergens in jull liet ik een sneak preview zien van wat ik spaar. Ik had beloofd om mijn vintage Chanel sieraden uitgebreid te laten zien en dat ga ik vandaag dus doen! Het is niet veel, maar wel iets waar ik heel blij mee ben. Ik heb er ook wat verhalen bij waaronder iets met aardbeien.  Let’s take a look, shall we?

 

‘Vintage’ betekent in dit geval niet dat het honderd jaar oud is, maar vintage betekent in dit geval dat het een tweedehands stuk is. Maar goed, tweedehands Chanel oorbellen bekt niet zo lekker en schreeuwt ook niet echt van cachet en joi de vivre, toch? Ik heb niet alleen Chanel sieraden gekocht, maar ook een heel leuk Dior armbandje (die ik nog nooit om heb gehad omdat het een heel dun armbandje is en zometeen gaat ie stuk!?) en een stola van kasjmier met bont.  Fake uiteraard, aan konijntjes om mijn nek doe ik niet aan.

mijn vintage chanel sieraden ketting

Als allereerst heb ik deze riem/ketting gekocht bij designer-vintage.com nadat ik terug kwam vanuit Parijs. Het was de tweede keer dat ik naar Parijs ging en tussen de eerste en tweede keer Parijs had ik pas een soort Chanel crush ontwikkeld. Dure crush bleek later. Anyway, ik wist dat ik ging shoppen en voor het eerst naar een heuse Chanel boutique in Parijs ging, dus ik had de maanden daarvoor goed gespaard om eeeeindelijk iets leuks te kunnen kopen daar. Nou, alles bleek uiteindelijk nog steeds veel te duur voor mijn kleine budget en zag ik ook niet echt hele leuke accessoires. Ik zag wel een hele leuke zonnebril die mij heel erg goed stond, maar die kreeg ik van papa. Super lief natuurlijk. Ik had verder alleen nog een sleutelhanger van Ladurée gekocht, dus toen ik thuis was brandden de eurootjes nog in mijn broekzak.

Twee dagen later en wat bijgekomen van het tripje naar the city of love (and Chanel) zag ik een heeeeele leuke ketting op designer-vintage.nl. Het is zo’n riem die je om je heupen los kan dragen, maar ook als ketting dient. Ik vond ‘m heel leuk. Zeker omdat de steentjes in het CC’tje hartjes zijn! De ketting was €200 en mijn ouders hebben ‘m toen opgehaald voor €180. Nou, al mijn beenpijn vanuit Parijs verdween als sneeuw voor de zon toen ik de ketting om had. Oke, niet echt, maar het verzachtte de pijn wel!

 

mijn vintage chanel sieraden oorbellen 1

Ohhhh deze oorbellen zijn zooo mooi, vind je ook niet? Tussen de ketting en deze oorbellen zitten ongeveer 14 maanden. Er waren in die tijd veel designersales op site zoals Shopvip en Outlet Avenue. Het nadeel van deze sales is dat ze om 6 uur s’ochtends beginnen en dan ligt deze Girl in Bed nog op een oor. En als ik dan wakker was, was alles weg. De volgende keer dat er zo’n sale was, ging ik de wekker zetten had ik mezelf beloofd.

Nou, in november was het zover. Ik was inmiddels al ruim 2 weken dood ziek (dubbele luchtwegeninfectie en een killing voorhoofdsholteontsteking + oververmoeidheid) en door al dat hoesten sliep ik echt maar een paar uur en was altijd rond half 7 wakker. Ik zag dat er een sale was bij Shopvip en ik ging er helemaal voor. Wat denk je? Werd ik pas om half 12 ’s middags wakker. Sliep ik voor het eerst in de twee weken meer dan 3 uur. Nooooooooo. Gelukkig vertelde mama dat ze had gekeken voor mij en ze had een setje oorbellen gekocht. Razend benieuwd natuurlijk. Ze had geen mooiere kunnen kiezen.

Ze waren net op tijd binnen voor de Masters of LXRY (voorheen de Miljonairsfair). Bij mijn outfit hoorde natuurlijk een paar Chanel oorbellen. Het waren clips, dat hadden de oorbellen namelijk vroeger allemaal. De enige clipoorbellen die ik gewend was waren blauwe van de Barbie’s destijds. Mijn barbie en ik hadden matching oorbellen. Toen had ik geen issues er mee. Halverwege de avond wel. Ik was just a tear away. De glazen vol champagne en aankoopjes wogen net tegen de pijn op. Mijn oorlellen were killing me!!! Toen we naar huis gingen en papa mij goed in de auto aan het vast maken was bleef hij hangen achter m’n oorbel waardoor het verschoof en ik praktisch in m’n broek poepte van de pijn. Classy. Eenmaal thuis moesten ze uit. En je weet; als iets pijn doet en je moet er aanzitten.. Dat doet ook pijn. Denk maar aan als je voet pijn hebt gedaan en daarna je schoen uit moet doen. Ja. Dat. De clips eraf trekken was een soort bittersweet gevoel. Je huilt van de pijn en opluchting. Daarna heeft mijn moeder me 3 uur uitgelachen over het feit dat mijn oorlellen kleine aardbeitjes waren geworden. En aardbeien groeien alleen in de zomer! Pas 3 weken later, net voor kerst, kon ik weer oorbellen in. Het was een hele traumatische ervaring.

De oorbellen kostten €245 en dat is zonde om ze nooit meer te dragen. Ik heb toen goedkope gouden oorbellen gekocht met zo’n haakje. In het clipsysteem van de oorbel zat een soort (duivels) schuimpje en als je die er uit haalde kwam er een mini gaatje vrij. Ik kon daar zo’n haakje aan vast maken et voila! Toen had ik de allermooiste oorbellen ever!

mijn vintage chanel sieraden oorbellen 2

Deze oorbellen heb ik gekocht op designer-vintage.com bij Paul’s Boutique. Het was een kerstcadeautje van mijn moeder, dus ik weet eerlijk gezegd niet meer hoe duur ze waren. Ik heb ze nog niet zo vaak ingehad, maar mooi zijn ze zeker. Ik heb ze uiteraard wel toen met kerst ingehad en iedereen vond ze ook mooi. Het zijn oorbellen voor een wat koelere outfit qua kleuren en zilver. Ik draag vaak goud, dus vandaar dat ik ze niet vaak in heb. Maar nu ik ze zo op de foto zie, ga ik ze gewoon nu in doen denk ik. Kan best bij mijn pyjama toch?

mijn vintage chanel sieraden oorbellen 3

 

Weer een paar oorbellen? Yes. Oui. Si. Dit paar zijn waarschijnlijk de meest vintage of them all. Dat kan je ook zien aan hoe ze eruit zien. Ik vind ze wel heel klassiek en helemaal jaren ’80. Het leukste: ze waren €50,-  Ja, echt. Ze stonden in de zomersale bij Outlet Avenue en mama zag ze staan. Toen ik ging kijken waren ze weg! Gewoon foetsie. En toen mijn moeder ze zag en ik keek, zat misschien een minuut. Dat kan toch niet? Ik heb als een gek honderd keer 3 pagina’s vol oorbellen gekeken maar dit was mij echt blij maken met een dode designer mus.

Ik kon het toch niet verkroppen dat ik mis had gegrepen, dus een half uur later keek ik weer en toen waren ze weer terug! En toen waren ze uiteraard binnen 5 minuten van mij, dat snap je wel. Ook dit waren clipoorbellen en €3,- kostende H&M oorbellen met een goud haakje zorgde ervoor dat ik mijn trucje weer kon doen!

mijn vintage chanel sieraden ring

Mijn recentste aankoop was deze moooooooie ring. Oh zo mooi. Ik wilde al jaren lang een ring van Chanel, maar ik kon nooit iets mooi vinden. De meeste ringen die online staan bij vintage designer sites zijn van plastic. Plus heb ik hele dunne vingers, dus ringen zijn tricky. Op een zomerse zomerdag (het was heet mensen) kwam ik op rebelle.com uit. Een Duitse variant van designer-vintage.com. Ik kwam daar de ring van mijn leven tegen. Pareltjes, CC en maat 16. De aankoop was een rib uit mijn lijf (die rib was €495 waard) en ik heb ’t gewoon schaamteloos gekocht. Onder het mom van dat een verjaardagscadeautje voor mezelf (jaja, als het 24 oktober was had ik ‘m ook gekocht natuurlijk).

Zo dat waren mijn vintage Chanel sieraden. Het zijn niet alleen de sieraden, maar ook de jacht naar een mooi item maakt het sparen van vintage sieraden en accessoires leuk. Wil je dat nou ook doen dan raadt ik de volgende sites aan:

En ik zou mezelf abonneren op:

Zo en nu niet alle vintage Chanel sieraden opkopen, anders heb ik niks meer te kopen. Welk item vind jij het mooist? 

The Girl in Bed

Facebook / Instagram / Bloglovin’

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge