Lucie Kaas Poppen Karl en Coco

Lucie Kaas Poppen Karl en Coco 0
Afgelopen kerst kreeg ik van mijn moeder twee poppen. En nu denk je vast dat ik veels te oud ben om poppen cadeau te krijgen en dat klopt ook. Ik heb de lego, barbies en Shelly’s al ruim 10 jaar achter me gelaten, maar voor de Lucie Kaas poppen maak ik graag een uitzondering. Kijk je mee?

Lucie Kaas Poppen Karl en Coco 0

Lucie Kaas is een merk uit Denemarken en werkt voornamelijk met hout. Dit zeggen ze er zelf over: “Lucie Kaas was founded when creative director Esben Gravlev discovered an iconic pattern and some old, wooden animals. Captured by the story reflected in the items, he decided to start telling their stories to the rest of the world – creating the main foundation for Lucie Kaas.”

Lucie Kaas Poppen Karl en Coco

Naast poppen hebben ze ook andere dingetjes zoals eierdoppen, kastjes en zelfs teddyberen van hout. De poppen die ik kreeg, Karl Lagerfeld en Coco Chanel, zijn gemaakt in samenwerking met Sketch.inc. Becky, de vrouw achter Sketch.inc. is op haar beurt weer geïnspireerd geraakt door geometrische expressie, Japanse illustraties en Scandinavische esthetiek. Zo dat is een mondvol. Zie ik dat er in terug? Het antwoord is ja. Eigenlijk is het een cilindervormig stuk hout met een ‘hoofd’ erop, maar doordat het zo simpel en goed geïllustreerd is, is het veel meer dan dat. Het is veel meer dan een pop, het is een fashionable stuk decoratie geworden. Een Lucie Kaas pop voor fashionista’s en volwassenen. Want ik zou hier geen enkel kind onder de 16 met plakkerige snoepvingertjes aan laten zitten.

Karl en Coco zijn allebei van beukenhout gemaakt en zijn allebei ook 14,5cm. De collectie bestaat uit nog meer Lucie Kaas poppen waaronder David Bowie’s Ziggy en Andy Warhol. Ze kosten per stuk €38 en zijn het makkelijkst te bestellen bij &Klevering.

Hebben jullie nog poppen van vroeger?

The Girl in Bed

 

 

  • Engelina

    Wat een mooie designs zeg ! Zelf was ik nooit zo'n poppen meisje maar ik snap dat deze poppen mooi in je interieur kunnen staan. Engelina onlangs geplaatst...Review : Balea Strawberry Cheesecake shower foam.My Profile

  • Aileen

    Zo leuk! Ja, ik snap je wel. Dit zijn ook wel hele bijzondere items. Heb zelf geen poppen meer maar zou deze ook wel graag willen. Leuk om neer te zetten bij je make-up tafel 😊

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge