Ladurée Kookboek

ladurée kookboek

Toen ik 26 werd kreeg ik voor mijn verjaardag van een vriendin het Ladurée kookboek. Wij zijn samen een paar jaar geleden naar Parijs geweest en dat maakt dit cadeautje wel extra speciaal. Ik ben dol op macarons (vooral de salted caramel) en ze heeft een paar jaar geleden ook een macaron/eiffeltoren verjaardagstaart voor mij gemaakt. Als jij ook van het hele Ladurée sfeertje houdt, dan zou ik zeker ook dit kookboek kopen. Of deze blogpost bekijken, dat kan natuurlijk ook. 

Ik houd van gouden dingen, maar ook van pastelkleurtjes. Dan snap je wel dat een Ladurée winkel als een soort persoonlijke hemel voor mij eruit ziet. En dat er dan ook vele macarons en chocoladetaartjes liggen is dan uiteraard mooi meegenomen, haha. Ik ben helaas nog nooit echt in een winkel geweest van Ladurée, het dichtstbij dat ik ooit ben geweest van een shop-in-shop in Printemps in Parijs. Oh nu wil ik terug naar Parijs!

Het Ladurée kookboek is werkelijk waar prachtig. Ik heb thuis veel kookboeken, maar geen een kwam in een speciaal doosje met vloeipapier erin en de kaft is van een soort velours materiaal. Oh en al die andere kookboeken hadden ook geen gouden bladzijdes!

ladurée kookboek 2

ladurée kookboek 2

Mooi he? Het boek telt 329 pagina’s en staat vol met recepten. Zoete recepten dat wel. Er staat een hele rubriek in over hoe je macarons moet maken, maar ook onder andere taartjes, smoothies en soesjesrecepten. Er staan prrrrrachtige foto’s in die zorgen dat het kwijl gelijk uit je bekkie loopt, dus het is ook oppassen dat je het Ladurée kookboek niet vies maakt. Zoals je hieronder gaat zien zie je alle ingrediënten staan en een snelle uitleg over hoe je het maakt. Op de pagina’s na de foto staat een uitgebreide stap voor stap uitleg. Ook refereren ze vaak na de pagina’s achter in het boek. Daar staat beschreven hoe je basis(?!?!) dingen zoals soezenbeslag maakt, vloeibare fondant en andere Heel Holland Bakt-kwaliteiten.

ladurée kookboek 4

ladurée kookboek

ladurée kookboek

ladurée kookboek

Het is vooral plaatjes kijken denk ik, tenzij je echt een bakker bent. Ik zou best iets willen maken uit dit boek, maar ben wel afgeschrikt door de hoeveelheid stappen die je moet nemen. Plus moet je bij heel veel recepten uren wachten op dingen die afkoelen. Nobody got time for that! Maar misschien komt het er ooit nog eens van!

Voor nu ben ik heel blij met mijn Ladurée kookboek en ligt het niet in het keukenkastje met alle andere kookboeken, maar heeft het een eigen plekje gekregen in mijn slaapkamer. Het boek kost op bol.com €34,88 euro. Er is ook nog een hartige versie verkrijgbaar; Ladurée Savory en die is ook te koop bij bol.com. Misschien een leuk kerstcadeautje?

The Girl in Bed

  • Nienke

    Wat een mooi kado! Jij bent dus wel ff bezig de komende tijd met al dat lekkers.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge