Kerstverslag 2015

kerstverslag 2015Hebben jullie de kerstdagen overleefd? Ik wel! Het was een leuke eerste kerst die totaal niet volgens plan liep. Maar volgens mij hoort dat geloof ik wel een beetje zo. Ik heb geprobeerd foto’s te maken van de kerstfestiviteiten voor dit kerstverslag, maar ik heb jammerlijk gefaald: het eten was of té lekker dat ik niet kon wachten, óf ik dacht ‘fuck de selfies, waar is de wijn!?’. 

kerstverslag 2015Kerst begint bij ons rond 18:00 uur op kerstavond. De pannen staan op, de kleren worden uitgekozen (ik kan weken iets hebben klaar liggen en dan denken van ‘hmm, nee vandaag voel ik me niet zo rood, ik wil iets anders aan’), SR15 aan en uiteindelijk met een verse make-uplaag en je foutste kersttrui aan tafel. Yeah, that didn’t happen. Uiterlijk half 9 schoof ik aan in m’n joggingbroek, mét foute kersttrui, mét een Lindsay Lohan hoofd (het zag er slecht uit mensen). Kaasfondue. Super lekker. Voor het laatst gegeten toen ik nog op regelmatige basis met de barbies speelde. A long long time ago, dus.

Normaal kijken we het laatste stukje van Serious Request voor de tv, maar we gingen zo laat eten en – let’s face it – zo leuk was SR15 niet dit jaar, dat we aan tafel hebben gezeten tot een uurtje of 10. Daarna was het tijd voor cadeautjes bij het haardvuur. Dit jaar was het niet zoveel (want nieuw huis gekregen), maar wel heel leuk. Daarna ging ik weer naar bed toe, want ik had zo’n spierpijn.

Eerste kerstdag was aangebroken en toen ik mijn ogen opende rook ik géén vers gebakken broodjes en eieren!? Hé, dit is niet de afspraak? Kerstontbijt is het lekkerste wat er is. Nou, deze keer niet want we kregen in eens visite. En daarna nog een keer. Normaal kijken we op eerste kerstdag altijd super veel films en eten we alles wat los en vast zit. We gingen weer laat eten en ik was helemaal moe van alle gezelligheid. Viel zo in slaap.

kerstverslag 2015

De dag waar we maanden naar toe hebben geleefd: tweede kerstdag. Normaliter plannen we het menu weken van te voren, nu hebben we woensdag pas boodschappen gedaan. Alles wat op het stond was uiteindelijk toch veranderd of geskipt, de selfies lukte niet, de openhaard was te heet (?) en de muziekboxjes voor Mariah, Fay Lovskey en Chris Rea lag nog ergens in verhuisdoos nummer zoveel. Was mijn Wham – Last Christmas gevoel uitgekomen? Nee. Het was wel heel erg gezellig en bijna iedereen was bij elkaar. We hebben toch wel lekker gegeten en de cadeautjes waren leuk. De avond eindigde een beetje abrupt want ik moest gewoon nodig naar de wc, haha.

kerstverslag 2015

Dus nu typ ik dit op een maandagmiddag, ik heb misschien 3 kerstfilms gezien in december, geen een special van Paul de Leeuw gezien, kan ik geen pestokip meer zien, heb ik 0 witloftaart op en heb ik nog steeds geen kerstontbijt gezien. Ik ga gewoon door met kerst vieren tot aan 31 januari.

Een week voor kerst verhuizen? Ik kan het niemand aanraden. Het zorgt voor onwijs veel stress, je leuke aankleding voor het kerstdiner is verdwenen, je goede schoenen staan nog op het oude adres, je decoratie is nog niet on fleek, nog geen idee hoe de inductiekookplaat werkt en dus een halve rollade hebt gecremeerd en je hebt nog geen goede selfiemuur ontdekt. Maar kerst is ook chaotisch, rommelig en zit vol verrassingen, dus ik denk dat we een prima kerst hebben gedraaid in ons nieuwe huis!

Was jouw kerst ook een zooitje ongeregeld, maar wél gezellig?

The Girl in Bed

Facebook / Instagram / Bloglovin’

 • Mariska

  Verhuizen is al sowieso een enorme stressfactor, haha. Ik heb ook best drukke dagen gehad maar wel heel gezellig :)

  • Manon

   Ja, dat was het zeker. Kunnen we wel met een goed begin beginnen in 2016! Fijn dat je een leuke kerst hebt gehad. :)

 • Lotte van der Eijk

  Fijn dat je ondanks de stress alsnog een fijne kerst hebt gehad!

  • Manon

   Ja, alhoewel was de kerst een goede deadline. We hebben veel uit gepakt om het gezellig te maken. Anders denk ik dat er nog heel wat volle dozen stonden als we dit bijvoorbeeld een maandje later hadden gedaan. :)

 • Gea

  Je kan niet zeggen dat ik niet mijn best heb gedaan ;)) :P Ondanks alles was het reuze gezellig! Op naar volgend jaar..........................

  • Manon

   Dat klopt! :) X

 • De Hoestende Avonturier

  Hihi, als af-en-toe-mee-lezeres moet ik hier wel om grinniken. Sowieso vind ik kerst to 31 januari een goed idee! In elk geval met de extra lichtjes en kerstkransjes, en dan met iets minder overweldigende drukte. Moet trouwens echt zeggen dat ik je blog's naam en logo zo leuk en goed gevonden vind!! Denk ik elke keer weer als ik het voorbij zie komen!

  • Manon

   Haha, ja toch? De kerstchocolaatjes zijn alleen al op. Maar ik ga zo lekker ELF kijken denk ik! Dankje, ik heb ook het gevoel dat ik met deze blog spot on zit qua naam enzo. :)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge