Interieurhoekje: Bij het raam

interieurhoekje_ bij het raam

Het is weer tijd voor een interieurhoekje en deze keer laat ik het hoekje bij het raam zien. Dit is zo’n heerlijke lichte plek aangezien mijn raam een soort hoekraam is. Ik vond het daarom ook mooi om er ‘luchtige’ spullen te zetten zoals de doorzichtige stoel en het gouden bijzettafeltje. Dit hoekje bij het raam is zeker een van mijn favoriete hoekjes in mijn kamer en daarom laat ik het jullie nu uitgebreid zien!

De gouden bijzettafel heb ik gekocht op Westwing, ik hoor jullie denken ‘alweer Westwing!?’ ja, alweer Westwing. Voordat we gingen verhuizen heb ik heel veel spullen daar gekocht, waaronder dit bijzettafeltje. Ik had er eerst een ander doel voor, ik wilde het gebruiken als een soort bar cart.

Toen ik mijn ‘uitzet’ ging kopen begon ik al rond 2014 rond te kijken voor mooie, niet alledaagse items voor in mijn kamer. Toen kwam ik op Westwing terecht en heb ik daar een account aangemaakt. Een paar jaar geleden heb ik al een blogpost geschreven met welke spulletjes ik allemaal al had gekocht, daar kun je nog meer Westwing aankopen zien die ik heb gedaan. Oja, dit is niet gesponsord, haha. Toen ik dus ging kijken voor een bar cart waren die dingen a) nergens goed te vinden en b) kei duur als je er een gevonden had. Natuurlijk hadden alle Pinterest-vrouwen er wel een, maar hier in Nederland kon ik nergens een leuke vinden. Daarom besloot ik dit bijzettafeltje te kopen die enigszins er op leek.

Een echte bar cart heeft natuurlijk twee lagen waar je drank en glazen op kan zetten, maar ik wilde er alleen verschillende karafjes opzetten, dus 1 laag was voldoende. Hier wat foto’s van gouden bar carts voor het idee:

interieurhoekje bij het raam bar cart inspiratie

interieurhoekje_ bij het raam

Ik heb dus een paar maanden allerlei glaswerk erop gezet, maar toen ik zo’n bar cart steeds vaker zag vond ik het een beetje saai worden. Ik houd van dingen die niet iedereen heeft zeg maar. Ik houd niet van zo’n typisch VTwonen of Ikea interieur. Prima als jij er wel van houdt, ik koop gewoon de gekke dingen die overblijven, haha. Nu staat onder andere mijn Sompex Doggy lamp erop. Ik heb over die gekke lamp geschreven, check het hier, en ik vind ‘m nog steeds geweldig. Enige wat een beetje jammer is dat het lampenbolletje wat er in zit heel fel is en ik steeds vergeet een nieuwe te kopen met minder watt.

interieurhoekje_ bij het raam

Er staan drie waxinelichtjeshouders op het tafeltje, nou ja 3.. de twee met de gouden letters zijn eigenlijk drinkglazen. Ik heb ze ooit bij de H&M gekocht, toen de H&M nog leuke home spullen had. Nu is alles zo basic. Waar blijft het goud, mensen? Het roze dingetje is een kaarsje van de Hema van de paasdagen nog. De roze/gouden fles achter het fotolijstje was eigenlijk een fles vol snoepjes, maar ik had ‘m sowieso al gekocht met het oog om het als vaas te gebruiken. Ik houd niet van snoepjes, een vaas is veel leuker. Er zitten nog wat zomerse (nep)bloemen in, ik ben allergisch voor bloemen dus mijn tante die in een bloemenwinkel werkt had dit kleine bosje meegenomen. Mooie kleuren!

Het fotolijstje is van dat verweerde goud en in een klassieke vorm.  Ook alweer jaren geleden gekocht bij de H&M. In zit een foto met een verhaal. En volgens mij gaat het als volgende: mijn opa en oma waren op een bruiloft of feest van iemand en daar lagen allemaal plaatjes zoals dat tuinierende mensen plaatje in het lijstje en daar moesten ze hun eigen hoofd op plakken. Zoals je ziet zijn het twee zwartwit hoofdjes, dus die bruiloft of feest heeft een long time ago plaatsgevonden, haha. Mijn moeder kwam een aantal jaar dat geknutselde fotootje tegen in haar ouderlijk huis en heeft ‘m toen meegenomen. Tijdens het verhuizen kwamen we het weer tegen en zo heeft ie een plekje in dat ogenlijk oude lijstje gekregen!

Tot slot staan er nog twee dingetjes; een geluksengeltje en glitterende nep waxinelichtjes. Het engetje heb ik gekregen en die kaarsjes gekocht rond kersttijd bij de Bijenkorf.

interieurhoekje_ bij het raam

Naast het bijzettafetje staat een knock off ghost chair, die bekende stoel die je vast wel kent van Phillipe Starck. Ik heb er 4 van, normaal staan ze alle vier aan mijn eettafel maar ik vond het leuker als er een bij het raam stond. De kussen is wederom uit het tijdperk dat H&M Home nog leuk was.

Shop the look:

Bijzettafel: look-a-like WoonexpressWoonexpress

Lamp: Home24

Glazen: look-a-like boohoo, Wehkamp 

Kaarsje: Hema

Waxinelichtjes Led: o.a. Xenos, Action, Blokker (zonder glitter)

Vaas: Hema

Fotolijstje: look-a-like H&M

Kussen: look-a-like Etsy met paillettenEtsy

Stoel: Fonq, look-a-like Superstudiodesign

 

Een heerlijk hoekje bij het raam, al zeg ik het zelf. Wat vinden jullie ervan?

Tot de volgende keer,

The Girl in Bed

 • Dionne

  Wauw! Wat ziet dat er mooi en stylish uit!

  • Manon

   Dankje! :)

 • Iraida

  Prachtig!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge