Interieurhoekje: Art Deco Kastje

Interieurhoekje Art Deco Kastje

Een nieuw terugkerend item op The Girl in Bed worden interieur blogposts. Ik ben van plan om sowieso elke maand een klein interieurhoekje in mijn slaapkamer (of bijvoorbeeld bij iemand anders) te laten zien hier. Vooralsnog zullen jullie voornamelijk mijn slaapkamer zien, want die zit vol met leuke hoekjes met allerlei spullen die echt een foto verdienen op het wereldwijde web! Vandaag laat ik mijn art deco kastje zien die van mijn oma is geweest. 

Art deco is een stijlbeweging in de jaren twintig en duurde ongeveer 20 jaar. Je kunt nog heel veel van zulke kastjes vinden op bijvoorbeeld marktplaats. Om een beetje een idee te krijgen van het art deco tijdperk laat ik hier wat dingen zien:

interieurhoekje art deco kastje style

Zolang ik mij kan herinneren stond dit art deco kastje in de hal van ons oude huis. Toen ik klein was vond ik het vooral lelijk. Waarschijnlijk omdat het niet roze of wit was, haha. Naarmate ik ouder werd begon ik ‘m steeds mooier te vinden en toen we twee jaar geleden gingen verhuizen had de kast een nieuw plekje nodig want het zou niet passen in de moderne style (o.a. woonkamer) van mijn ouders. In mijn slaapkamer zou het heel goed passen aangezien ik een soort mix tussen Paris chic met gouden details voor oog had met wat klassiekere elementen. Jaja, het klinkt nogal apart en dat vonden heel veel mensen toen ik dat uitlegde destijds, maar nu het allemaal staat past het heel mooi bij elkaar en is het echt een wereld van verschil met de rest van het huis. Anyway, back to het kastje!

Interieurhoekje Art Deco Kastje

Goed, op naar de decoratie die er opstaat en er aan hangt. In de loop der jaren hebben we alleen de knoppen van het kastje vervangen voor wat modere knoppen. Iets wat ik nu wel jammer vind, misschien dat ik ooit nog iets anders ervoor vind. Op de foto hierboven zie je aan de knoppen twee rosegouden lijstjes hangen. Ik heb deze cadeau gekregen van mijn tante en aangezien ik geen haakjes in mijn muur heb om ze aan op te hangen, heb ik ze uiteindelijk hier een plekje gegeven.

Interieurhoekje Art Deco Kastje

 

Interieurhoekje Art Deco Kastje

Op de kast staan een paar items met een persoonlijke touch. Ik heb het fotolijstje gekregen van mijn andere tante (+nichtjes) voor mijn verjaardag met een foto van Luke er in. Zoals jullie hebben kunnen lezen is hij pas overleden en nu heeft hij een mooi plekje op mijn kast gekregen. Achter het lijstje ligt een hartvormig doosje met zijn pootafdruk erin met een plukje haar. Dat kon je laten maken bij het crematiecentrum en zo heb je een blijvend herdenken aan Luke. Het is niet zo dat je er elke dag naar kijkt en opent, maar het is een fijne gedachten dat ik het heb. Voor Luke staat een klein waxinelichtje met de letter L erop.

Achter de foto van Luke staat een zwarte lijst met de tekst magnifique erop. Het zwarte van de lijst met de gouden letters van de poster vond ik een mooie combinatie en ook chic. Het is vooral heel mooi als het donker is en het lampje aan staat. Het lampje komt van de Blokker en is echt tig jaar oud.  Volgens mij kreeg ik ‘m met kerst toen ik een jaar of 14/15 was. Ik kan er geen afscheid van doen en hij doet het ook nog goed aangezien het een touch lampje is. Dat was toen echt spectaculair dat je gewoon de lamp kon aanraken en dat ‘ie toen aanging!

Het laatste item op het kastje is een stolp van Teremity Jones. De stolp komt om de paar maanden voorbij op Westwing en de eerste keer was ik te laat en was het al uitverkocht. Twee maanden geleden kon ik het eindelijk bemachtigen. Ik vind het leuk dat je er polaroids in kan doen. Je kunt er natuurlijk ook andere dingen in doen, maar dit staat wel leuk vind ik. Ik heb er foto’s in van leuke uitjes die ik de afgelopen tijd heb gedaan.

Waar kun je het kopen?

Art deco kastje: marktplaats, kringloop, antiekwinkels

Rosé gouden lijstjes: Kruidvat en o.a. look-a-likes bij de Xenos, PaperchaseSissy-Boy, Wehkamp

Waxinelichtje: Holland&Barret, in de winkel zelf

Fotolijst zwart: Hema

Poster: ModeMusthaves

Stolp: WestwingCalliopegifts

 

Ik hoop dat jullie de eerste editie van dit interieurhoekje leuk vinden. Ik vond het in ieder geval heel leuk om te maken! I love interieur dingen. Ik koop ook echt veel te veel, haha.

Wat vinden jullie van mijn kastje?

Tot de volgende keer,

The Girl in Bed

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge