interieur inspiratie the girl in bed

Interieur Inspiratie

interieur inspiratie the girl in bedEen tijdje terug liet ik zien waarom ik regelmatig bijna rood heb gestaan. Ik had ontiegelijk veel gekocht voor mijn nieuwe slaapkamer. Verhuizen naar een nieuw huis en naar een slaapkamer die nog helemaal opgebouwd moet worden is heel leuk, maar ook erg kostbaar. Je kunt je droomslaapkamer namaken, maar als je droomslaapkamer een suite in een vijfsterren hotel in Parijs is.. ja, dat is weer andere (overpriced, maar culinaire) koek. 

Aangezien ik vaak op bed lig en dat ook de rest van mijn leven zal blijven doen, wilde ik toch investeren in mooie dingen. Nou, dat heb je allemaal hier kunnen lezen, maar vandaag wilde ik mijn interieur inspiratie laten zien. Ik zal kort toelichten wat ik ga gebruiken in mijn slaapkamer en als je op de foto klikt, kom je bij de bron uit.

interieur inspiratie shangri-la paris

Hier zie je een kamer uit het Shangri-La hotel. Ik ben er twee keer geweest en ben verliefd geworden op het hele gevoel daar. Er hing een bepaald sfeertje die iedereen het gevoel gaf alsof je een koningin bent en eindelijk thuis was gekomen in Paleis Het Loo. Zoiets. Ik kan het niet goed verwoorden, maar die chique royale stijl wilde ik ook thuis ervaren. Ons huis is heel modern, maar ik wilde in mijn slaapkamer een hele chique royale sfeer creëren.

Wat ik hier uit heb meegenomen qua inspiratie zijn de muren. Ik houd echt heel erg van ‘franse lambrisering’. Lambrisering was vroeger heel erg hot in allerlei vormen en maten. Ik denk dat bijna iedereen het nog kent van opa en oma thuis. I’m bringing lambrisering back! ;-)

 

interieur inspiratie bed

Hier zie je de minst mooie foto die ik op Pinterest heb gevonden en gepind op mijn slaapkamer-bord. Maar het is wel het bed wat ik wil en de kleur die ik leuk vind! Ik slaap in een aangepast bed. Een hooglaagbed. Sinds een paar jaar zijn die ook echt mooi gemaakt als tweespersoonsbed. Eerst waren hulpmiddelen niet zo mooi, tegenwoordig maken ze hele boxsprings na! De kleur van de muur spreekt mij ook erg aan en heb het ongeveer in die kleur ook laten schilderen in mijn slaapkamer.

interieur inspiratie ghost chairs

 

Zoals ik al liet zien in mijn blogpost over mijn aankoopjes de vorige keer, zag je ook wat dingen voor mijn eethoek. Ik heb via marktplaats zo’n soort, iet wat klassiekere variant op de kop getikt voor €90, wat voor een mahonie uitschuifbare eettafel echt peanuts is! Om het wat meer 2015 (en 2016, 2017 etc) te houden wist ik al dat ik 4 Ghost Chairs erbij wilde. Ik vind dat een hele mooie combinatie. Maakt het allemaal niet zo zwaar. Het gaat dan niet ogen als het interieur van Christiaan van de Kerkhof van de Sims. ;-)

interieur inspiratie serveerwagen

Wat er dus ook echt bijhoort is een cocktailserveerwagentje. Ik heb iets soortgelijks ooit gekocht bij Westwing en heb er wat karafjes om er op te zetten. Ik heb ook glazen met een goud randje en de champagne die er bij hoort. Mijn servies die je hier ook kunt zien zetten we natuurlijk in de kast.

 

interieur inspiratie koffietafelboeken 1

 

interieur inspiratie koffietafelboeken 2

 

Mijn koffietafelboeken-collectie loopt onderhand de spuigaten uit, maar ik vind ze zo mooi. Je moet ze natuurlijk lezen, maar als decoratiestuk zijn ze het geld ook waard! Ik heb veel boeken zoals op de eerste foto en dat wil ik dan in mijn Ikea Vitsjô (moet ik nog kopen en goud spuiten) neerleggen. Een beetje zoals de foto hierboven.

 

interieur inspiratie fotolijstjes

 

interieur inspiratie tasjes

 

Als laatste wat ik jullie wil laten zien is het idee om allerlei fashion foto’s en watercolor schilderijtjes op te hangen boven mijn bank met afgewisseld her en der een ingelijste shopping bag van Chanel, Valentino of Ladurée.

Natuurlijk heb ik nog meer ideeën, maar die houd ik nog even voor mezelf. Ik moet natuurlijk ook tegen die tijd mooie interieurfoto’s maken waarop je alles kunt zien. Ik heb nog meer foto’s gepind, die kun je hier zien als je dat leuk vindt.

Wat vind jij van mijn smaak? Is het wat voor jou of houd je meer van strak en wit? Vertel het me!

The Girl in Bed

Facebook / Instagram / Bloglovin’

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge