instax share review

Instax Share Review

instax share reviewFoto’s maken met je telefoon is zoooo 2014. Nee, tegenwoordig wapperen wij onze handjes die pas gemaakte polaroid-fotootjes vasthouden maar al te graag. De mini polaroids van de Instax Mini zijn zo leuk om te hebben en te maken, dat ik wel snap dat de pastelkleurige camera bij de Hema altijd uitverkocht is! Ik heb mijn Fuji Instax Mini 8 camera al een tijdje en ik heb ook een boek waar ik alle foto’s in plak en alles leuk versier. Maar wat als je nou geen polaroidcamera hebt en ook leuke polaroids wil maken, of wat als je de perfecte selfie op je telefoon hebt staan en je die graag als polaroid wil hebben? Search no more. Vandaag review ik de Instax Share, een polaroidprinter die je de leukste foto’s laat afdrukken via je telefoon!

Ik wist al een tijdje af van het bestaan van deze printer, maar ik dacht “ik heb genoeg aan mijn roze fuji!”. De selfies lukken zelden en de foto’s zijn vaak donker, maar dat is part of it’s charm. Dacht ik. Tot ik op mijn verjaardagsfeestje mijn lievelingsfoto van de hele wereld maakte; een foto met m’n vriendinnen én waar ik echt super skinny op lijk en mijn make-up flawless zit. Zo’n foto die de geschiedenisboeken in kan. Maar dan in mijn polaroidboek. Ja, deze foto was het waard om het te kopen, die Instax Share smartphone printer. Ik had immers nog €2,50 cadeau bij de Hema, keus was zo gemaakt.

instax share review 2

Mijn lievelingsfoto had ik op een zaterdagavond gemaakt, maandag besloten dat ‘ie in de boeken moest en woensdag kwam dit doosje thuis.

instax share review 4Dit zat er in het doosje (en gebruikersaanwijzing). Dikke plus dat er gekke kleine batterijtjes bijzaten. Zo kon ik gelijk aan de slag met het volgende stappenplan:

Instax Share Review

Je zoekt het bijhorende appje op (instax SHARE), daarna zet je de printer aan. Er komt een scala aan lichtjes voorbij zodat je weet dat het werkt. Hij geeft z’n eigen wifi af, die moet je ook even zoeken op je telefoon en dan zoek je een foto (de lievelingsfoto) en druk je op print. Binnen een halve minuut is het proces voltooid! Als je daarna even niks meer doet omdat je gelijk de foto in gaat plakken of dat je even gaat whatsappen dat je de foto hebt uitgeprint, gaat de Instax Share gelijk uit. Dat was even schrikken, want ik dacht dat ‘ie stuk was, maar de printer is gewoon zuinig op zijn gekke batterijtjes.

instax share review 5Bij mijn derde, vierde en vijfde foto kwam ik erachter dat je ook kadertjes kan toevoegen. Van moederdag tot aan kerst, je kunt zelfs locaties en weerberichten toevoegen aan je foto. Een soort real life InstaWeather. Je kunt met deze app ook allerlei filters toevoegen enzo. Heel leuk allemaal!

Instax Share Review 9Deze moet je er wel even bijkopen, anders kun je niks.

Ik ben blij met mijn Instax Share printer. Is het een overbodige toevoeging? Ik vind van niet. Je kunt er erg veel mee én je print er polaroids mee. Ik zou bijna zeggen dat de Fuji Istax Mini 8 overbodig is, maar dat valt ook mee. Je neemt zo’n camera omdat je het leuk vindt dat de foto’s anders zijn dan die je maakt met je telefoon. Die fotootjes zijn wel superduur, maar een goede meid is daarop voorbereid en bestelt ze gewoon op eBay!

De Instax Share printer was te koop bij de Hema (prijs vergeten), maar nu zie ik ‘m niet meer. Bij Bol.com is ‘ie €158,00, maar via KiesKeurig is het wel goedkoper te krijgen. De camera zelf is wel bij de Hema te koop + allerlei accessoires. De foto’s zijn binnenkort weer op voorraad. Ze zijn overal wel te krijgen als je niet kunt wachten.

Hebben jullie een polaroidcamera? Wat doen jullie met de fotootjes?

The Girl in Bed

 • Eva

  Wat een geweldig apparaat zeg :)! Daar ga ik eens voor sparen ;-)! Xx

  • Manon

   Moet je zeker doen! xx

 • Gea

  139,- bij de Hema (aanbieding)

  • Manon

   Oja, dat was de prijs! Dankje!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge