I Love To Sleep Tag

I Love To Sleep Tag the girl in bedWat hebben 9 kussens, fluffy sokken en The Backstreet Boys met elkaar gemeen? Ze komen alle drie aan bod in de ingevulde I Love To Sleep Tag. Ik van The Girl in Bed kan natuurlijk niet achterblijven met zo’n tag, dat snap je natuurlijk wel!

Hoe laat ga je meestal naar bed?

Ik begin met mijn avondroutine meestal rond 12 uur. Soms een half uurtje later. Ik val echter meestal pas rond 3 á 4 uur in slaap.

Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan? 

Voordat ik naar de wc ga haal ik mijn make-up eraf als ik die gedragen heb en poets ik m’n tanden en dergelijke dingen. Na de wc moet ik 10 minuten nevelen. Nevelen is een soort stomen maar dan niet met hete lucht. Door de nevel komt medicijnen die ook in pufjes voor astma zitten. Zo ben ik niet benauwd ’s nachts. Ik krijg mijn zuurstof opgezet en daarna neem ik een glaasje water. Als ik erg moe ben ga ik gelijk goed liggen om te slapen, maar als ik niet zo moe ben dan doe ik meestal een spelletje op mijn telefoon. Mijn routine duurt trouwens 1 uur en een kwartier.

Wat doe je als je niet kan slapen?

Zelden kan ik niet slapen omdat ik niet kan slapen. Meestal val ik niet in slaap door spier en/of zenuwpijn. Als je gaat rusten voel je pas goed waar je allemaal last van hebt en dat is best lastig om dan te gaan slapen. Ik heb veel spierpijncremes die helpen maar soms ligt het niet aan pijn maar gewoon aan mezelf. En dan kan alles mij irriteren. Mijn pyjama, een lichtje, mijn deken… en dan val ik pas in slaap als het me niet meer irriteert of als ik te moe ben om mezelf eraan te ergeren. Rond een uurtje of 6/7 helaas. Dan blijf ik maar wakker en lees ik de krant op mijn telefoon ofzo. Hallo wallen!

Wat is je favoriete slaaphouding?

Op mijn rechterzij, maar helaas kan ik al jaren niet meer op mijn zij liggen. Teveel spierpijn en te weinig kracht om dan te kunnen ademen. Dat komt bij kijken met een spierziekte. Ik slaap nu al bijna 10 jaar op mijn rug.

Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?

Ik moet altijd aan Bart van BNN denken. Hij vroeg dat altijd aan BN’ers en maakte ze dan – soms tot ergenis – echt wakker in de nacht met het antwoord dat ze gaven (hier te zien). Ik zou zo 123 niet iets kunnen bedenken.

Hoe laat gaat je wekker ’s ochtends?

Door heel veel medische dingetjes slaap ik slecht (dat leg ik nog wel een keer uit binnenkort) en daardoor slaap ik uit. Ideaal is 11 uur, meestal 12 en tijdens dramatische nachten kan het nog wel eens 13 uur worden. Op de dag dat ik schrijf, nu dus *shoutout naar mezelf, hiiiii*, was ik door een rot nacht al rond 7 uur wakker. Heb het kunnen rekken tot kwart over 8. Ik heb nu mega wallen en een ritme wat helemaal tureluurs is.

I Love To Sleep Tag the girl in bed

Snoozen of direct opstaan?

Altijd snoozen. Waarom je warme bed verlaten als je er nog 5 minuutjes er langer in kan liggen?

Slaap je uit in het weekend?

Nou, je denkt vast mijn antwoord te kunnen raden he! Het antwoord is gedeeltelijk nee. Van alle zondagen die een jaar telt, ben ik de helft daarvan al rond 10 uur wakker. Dat vindt mijn moeder echt een minpunt van mij. Ze wil graag uitslapen op zondag. Sorry!

Welke rare dingen doe je in je slaap?

Als ik rare droom of een nachtmerrie heb, spreek ik mezelf altijd hardop toe dat we dat niet gaan doen. Hardop. Ik hoor het mezelf zeggen. En mijn moeder mij ook haha.

Hoeveel kussens liggen er in je bed?

Hmmmm, hoe ga ik hier op antwoorden zonder als een crazy pillow lady te klinken? Het zijn namelijk 9 kussens van allerlei vormen en maten. Ik heb ze nodig om goed te liggen snachts. Bijvoorbeeld een hangende arm die je moet ondersteunen omdat het anders zeer doet aan je nekspieren. Een kussen onder mijn knieën omdat ik mijn knieën niet meer helemaal recht krijg doordat ik niet kan lopen. Zulke dingen. Voor elk ding een kussentje.

Wat heb je aan in bed?

In de winter een t-shirt met lange mouwen en een onderbroek en in de zomer een dun t-shirtje met 3/4 mouwen en een onderbroek. Geen pyjamabroek want ik heb het altijd warm tijdens slapen.

Slaap je met sokken aan?

Heeeeeel soms trek ik van die extreme fluffysokken aan. Maar dan hebben we het over 1x per jaar en dan moeten ze halverwege de nacht ook uit. Maar meestal heb ik een lekker verwarmingsdekentje liggen ergens.

I Love To Sleep Tag the girl in bed

Hoe groot is jouw bed?

90×200

Als ik ’s ochtends wakker word is het eerste wat ik doe…

Even wat drinken en al het nieuws lezen op mijn telefoon. Daarna naar de wc of ik eet even snel eerst iets.

Droom je elke nacht?

Ja heel veel en vaak. Soms te veel en dan word ik wakker en dan ben ik moe van alle levendige dromen die ik dan heb gehad.

Welke droom of nachtmerrie kan je je goed herinneren?

Ik had vroeger altijd een terugkerende nachtmerrie waarin ik op de achterbank van de auto zat en mijn ouders gingen tanken en dat er dan iemand achter het stuur ging zitten en zou wegrijden met mij er nog in. Intussen had ik mezelf aangeleerd om flink te knipperen met mijn ogen en dan zou ik wakker worden. Dat lukte altijd. De laatste keer dat ik die droom had stapte de volledige bezetting van The Backstreet Boys in. Toen wist ik dat het niet heel erg reëel zou zijn dat dat ooit zou gebeuren. Kun je nagaan hoe lang dat geleden is

Wat is jouw grootste droom?

Dat ik nog lang mijn leven kan leiden zoals het nu is met hier en daar wat verbeterde puntjes.

 

Zo, bijna al mijn diepste geheimen prijsgegeven in deze I Love To Sleep Tag, haha. Het is al een vrij oude en bekende tag, ik heb ‘m overgenomen van de ‘eigenaar’ van de tag Jorien van Living Comfort.

Heb jij ook slaapgeheimen?

The Girl in Bed

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge