how to get away with murder the girl in bed

How To Get Away With Murder

how to get away with murder the girl in bedIk kijk veel series. Dat is bekend. Dat weet iedereen van mij. Je zou er bijna een stereotype van maken. Maar op The Girl in Bed heb ik nog nooit iets over een serie geschreven. Laat ik daar vandaag verandering in brengen en voortaan elke keer iets schrijven over de serie die ik dan op dat moment helemaal kapot aan het binge-watchen ben. Op dit moment kijk ik How To Get Away With Murder. De amerikanen korten dit graag af naar HTGAWM, dus dat ga ik ook doen. De serie is bedacht door Shonda Rhimes en dat is geen onbekende in de seriewereld. Zij heeft namelijk ook Grey’s Anatomy en Scandal bedacht! Die series kijk ik allebei graag, dus dat ik HTGAWM leuk zou vinden was een grote kans. 

In How To Get Away With Murder staat Annalise Keating, gespeeld door award winning Viola Davis, centraal. Annalise is professor in strafrecht op een prestigieuze universiteit in Amerika en een advocate. Ze is niet een recht toe recht aan professor als je zou verwachten, ze geeft op een andere manier les aan studenten dan andere. Elk semester kiest ze 4/5 mensen uit die in het ‘Keating groepje’ mogen. De 5 studenten mogen dan bij haar thuis haar helpen met de casus waar ze dan mee bezig is. Klinkt het ietwat saai? Niet als ik vertel dat er aan het begin van het seizoen een moord is gepleegd op een student en dat is de rode draad door de serie. Wie heeft het gedaan, waarom en wanneer? Via flashbacks kom je elke aflevering meer en meer te weten en bouwen ze op naar een mid season finale. De 5 studenten komen zelf ook nog in de knoop als zij per ongeluk de man van Annalise vermoorden. Oops!

How To Get Away With Murder

Viola en haar team gaan over lijken en je zult geen rustig moment in de serie vinden. HTGAWM is net als Scandal in zo’n lekker tempo opgenomen en bevat ook allemaal powervrouwen, driehoeksverhoudingen, manipulaties en speeches. In Amerika zenden ze eerst Grey’s Anatomy, dan Scandal en daarna How To Get Away With Murder uit, onder het mom van TGIT, thank god it’s thursday. Gelukkig is het voor mij nog een tijdje lang elke dag donderdag, want ik moet nog de laatste afleveringen van seizoen 1 kijken en ik kan doorgaan tot de helft van seizoen 2.

HTGAWM is te vergelijken met Suits, Twin Peaks/The Killing met een beetje romantische drama. Houd je daarvan? Dan is deze serie echt iets voor jou! Check vooral de trailer voor seizoen 1. In seizoen 2 speelt onze eigen Famke Janssen mee.

Welke serie(s) kijk jij op dit moment?

The Girl in Bed

Facebook / Instagram / Bloglovin’

 • Leonie

  Ja leuke serie is dat! Kan niet wachten tot het nieuwe seizoen

  • Manon

   Ik ook niet. Zit zo in dubio of ik zal beginnen aan 2, maar ja.. in Amerika zijn ze ook niet veel verder.

 • ricardo

  Ik hou van deze serie. Ben helemaal bij, echt kan niet wachten tot het 2e deel van seizoen 2 begint!

  • Manon

   Ik ook. Ik ben nog niet aan 2 begonnen doordat deel 1 net pas op hiatus is. Dan pijnig ik mezelf juist nog meer..

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge