espressobar de fazant the girl in bed 3

Hotspot: Espressobar De Fazant

espressobar de fazant the girl in bed 3Sinds mijn rolstoel een grondige renovatie is ondergaan, is The Girl in Bed wat vaker out of bed dan voorheen. Ik ben een meisje en naast mijn wielen, vind ik ook dat geld moet rollen, dus ik ga graag shoppen als ik me goed voel. Van al dat uitkiezen van kleren en het passen van nieuwe ringen krijg ik dorst, dus een leuk koffietentje in Veenendaal kwam als geroepen. Ik heb het over Espressobar De Fazant! 

Sinds ik van het bestaan weet van Espressobar De Fazant wist ik dat ik erheen moest. Alles wat ik ervan zag deed mij het gevoel geven alsof Starbucks in Veenendaal was beland. Alsof Central Perk uit Friends ook de hotspot van mij en mijn vriendinnen werd. Dat gevoel was gegrond. Want het is echt een super leuk tentje! Door de inrichting die gezellig is gemaakt door middel van een mix van industriële en vintage meubelen, kleden, boeken, spelletjes en de nodige decoratie, heb je echt zo’n huiskamergevoel. Het kan in zo’n shopping mall nogal hectisch zijn, dus het is fijn als je in een ruimte zit die rustig en sereen is en bestaat uit cupcakes en verse koffie!

En die koffie, die is lekker. Thuis drinken wij ook al jaren gewoon ‘bonenkoffie’, dus dan is het lekker als je dat ergens anders ook krijgt. Nou ben ik niet echt een koffiemeisje (ook geen thee-chick by the way), dus het enige wat ik lekker vind is een espresso en een ijskoffie op z’n tijd. Dat kan daar allemaal en zelfs mijn wensen zijn daar niet te gek. Een decaf ijskoffie met soyamelk en chocolate drizzle to go? Geen probleem. Drink het daar op (awesome barrista’s) of neem het mee.

Wat je ook mee kan nemen als to-go zijnde, en even belangrijk is als de koffie’s en theeën: de cupcakes. Deze zijn ‘mouthwatering’ lekker. Maar echt. Ik ben geen zoetekauw, maar zo’n heerlijke verse cupcake heb ik gewoon eens in de zoveel weken (elke week?) nodig in mijn leven. Espressobar De Fazant werkt samen met De Cupcakerij. Dat is een lokaal bedrijfje dat tegelijk met De Fazant is gestart en verkoopt de cupcakes (en andere lekkere dingen) bij De Fazant (en online op bestelling hier). Ik heb een citroen-bosbes cupcake op en een salted caramel cupcake en beide waren super luchtig en vers. Wat ik elke keer op Facebook zie is dat er een whiskey-bacon cupcake is en ja.. heel eerlijk… daar ben ik gewoon super benieuwd naar. Maar elke keer als ik kom is ‘ie er niet. Ook voor mensen met gluten- en of lactose allergie is het echt een hotspot. Door dat de cupcakes en het gebak elke dag wisselen, zit er altijd wel iets speciaals voor allergieën bij.

espressobar de fazant the girl in bed 4

Ik vind Espressobar De Fazant dus eigenlijk heel gezellig en lekker en ik weet zeker dat als ik ben verhuisd en vaker de tijd heb volgend jaar, daar vaak te vinden ben. Cupcakes en tosti’s eten en koffie te drinken met vriendinnen. Ja, leuk! Het adres:

 • Espressobar De Fazant
 • Brouwersgracht 1
 • 3901 TK Veenendaal

Check ook hun facebookpagina waar je al het lekkers voorbij ziet komen. Heb jij ook een koffietentje waar je graag zit met vrienden?

The Girl in Bed

Oja, The Girl in Bed zit nu ook op FB! Like het vandaag nog om niks te missen! https://www.facebook.com/thegirlinbed

 • Rutger de Wit

  Hee! Ik ben de mannelijke barista met bruin haar. De fazant is echt mijn thuisbasis nu en ben blij dat je het er zo fijn hebt! Zelf heb ik 1 keer iets over die baconcupcake gehoord maar het is een vaderdagspecial! Heb hem zelf nooit kunnen proeven, maar of het nou een groot succes was.. hahaha! hopelijk tot snel! doeeeei

  • Manon

   Toch blijft de baconcupcake een grote fascinatie en blijft 'ie op mijn food wishlist staan! Leuk dat je reageert! Is het heeel erg als ik je niet herken in je beschrijving? Niet dat je zometeen in mijn koffie spuugt als ik geen 'hoi' zeg de volgende keer, haha

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge