Elementary

ElementaryIk had mezelf dus voorgenomen om elke keer als ik een serie aan het binge-watchen ben, er iets over ging schrijven. Hiervoor keek ik How To Get Away With Murder (waarvan het eerste seizoen tegenwoordig op Netflix staat. Yay!) en deze keer heb ik naar Elementary gekeken. Gekeken ja. Want ik heb het derde seizoen net afgekeken, de afleveringen gingen als zoete koek over de toonbank!

Elementary is een serie die draait om Sherlock Holmes. Sherlock Holmes is natuurlijk een heel bekend fictief persoon die vaak is vertolkt in boeken, films en series. Ik heb die versies van vroeger nooit gezien, mijn Sherlock vuurdoop was de serie Elementary.

De serie speelt zich af in New York en laat een moderne take op Sherlock Holmes zien. Ook Watson, Moriarty en Irene Adler komen er in voor, net zoals in de andere vertolkingen van de Sherlock Holmes verhalen. Sherlock Holmes (Jonny Lee Miller) is in Elementary een drugsverslaafde die aan het afkicken is en woont in het dure huis van zijn vader, die niet naar hem om kijkt en buiten beeld is. Hij is consulent bij de 11th precinct NYPD. Omdat Holmes een echte detective is en ontzettend veel weet (hij is de wandelende wikipedia zeg maar) mag hij detective Bell helpen met moorden op te lossen. Omdat hij een afgekickte heroïnejunk is, kreeg hij een ‘nuchtermaatje’ die bij hem komt wonen. Een idee van zijn vader waar hij eerst moeite mee heeft. Joan Watson, gespeeld door Lucy Liu wordt uiteindelijk zijn partner in crime, sort of speak. Hij traint haar om ook een soort Sherlock Holmes te worden en samen helpen ze de New Yorkse politie. Irene Adler is Sherlock’s grootste liefde, maar zij is niet te vertrouwen. Zij werkt voor of is Moriarty. En dat is dan weer Sherlock’s grootste vijand.

Elementary

Ik houd van een goede detectiveserie en door de botte opmerkingen van Holmes is het nog grappig ook. Elementary heeft 4 seizoenen, het vierde seizoen is nu aan de gang in Amerika. Hoewel ik seizoen 2 spannender vond dan seizoen 3, stelt Elementary mij nooit teleur. Het is een fijne wegkijker, alleen je moet wel goed kijken want ze praten moeilijk snel en brits.

Er staan 2 seizoenen van Elementary op Netflix en het is ook soms op sbs6 te zien. Ben je benieuwd? Dan kun je hieronder de trailer van seizoen 1 bekijken.

Heb jij deze serie al gezien en zo ja, wat vond je ervan?

The Girl in Bed

Facebook / Instagram / Bloglovin’

  • Eliza

    Klinkt leuk! Luther is ook een aanrader als je toch met het "detective" genre bezig wil blijven :)

    • Manon

      Oh ja die serie is ook leuk! Heb seizoen 1 afgekeken laatst. Love me some detectives!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge