Dit Zijn Mijn Huisdieren Tag

it Zijn Mijn Huisdieren Tag 2Ik wilde al zoooo lang iets over mijn fluffy zwarte hondjes vertellen, maar het kwam er nooit van. Maar nu wel! Ik was op zoek naar een leuke tag en kwam de Dit Is Mijn Huisdier Tag tegen van Kaya Quintana. Super leuk, want zo leer je een huisdiertje echt kennen. Alleen één klein probleempje: ik heb er twee. Dus, zie hier mijn Dit Zijn Mijn Huisdieren Tag! 

Naam:

Luke: Ik was helemaal idolaat van The Kooks en Paolo Nutini destijds en ik wilde ‘m dan ook iets in die trant noemen. Luke, de frontman van The Kooks, of Paolo. Maar omdat Paolo niet zo lekker bekt op het grasveld en als hij thuis iets stouts heeft gedaan, zijn we na lang overleg voor Luke gegaan.

Wibi: We, nou ja ik, zochten nog een klein hondje voor erbij. Ik heb zoveel marktplaats-sessies gehad en 2 jaar later kwam ik eindelijk het perfecte kleine hondje tegen. Zwart, miniatuur en als eerst kwam toen de naam Wibi Soerjadi omhoog. Ja eigenlijk heel lullig, maar Wibi bleef hangen. Het is zo’n rare naam dat het hilarisch is als volwassen mensen heel serieus tegen Wibi gaan praten en zijn naam gebruiken. Maar Wibi is echt een Wibi.

Nickname:

Luke: Friemel, omdat zijn haartjes zoveel krul hebben. Maar naar Luciano luistert hij ook. Oh en Lukemans.

Wibi: Ik spreek Wibi soms wel eens uit als WiFi op zijn engels. WaaiBaai. Maar hij luistert eigenlijk liever naar Wibi (joh) en Kleintje. Hij wordt ook wel eens Kleine Rotzak genoemd.

it Zijn Mijn Huisdieren Tag luke
Luke

Ras:

Luke: Labradoodle

Wibi: Tiny Toypoodle

Leeftijd:

Luke: Oh mijn lieve hondje wordt oud. Hij wordt deze zomer 6 en het wordt al een klein beetje een oude brompot. Maar nog zo lief!

Wibi: Wij hebben Wibi pas 1,5 jaar. Hij wordt in mei 2 jaar! Luke en Wibi zijn beide op de 5e geboren. Luke 5 juli en Wibi 5 mei.

Waarom heb je voor je huisdier gekozen:

Luke: Voor Luke hadden wij Storm. Een kruising tussen een boomerhondje en een Yorshire Terrier. Van naar wat ik hoor was het een ‘pokke’ hondje. Kan misschien ook wel kloppen. Wilde nergens naar luisteren, was dominant en liep vaak weg. Voor mij was Storm echter de liefste hond ter wereld. Hij ging bij mij op mijn rolstoel zitten en bleef zo uren lang zitten. Hij speelde zachtjes met mij terwijl hij met anderen op een soort terrormodus aan touwtjes trok. Storm werd ouder en werd ziek. Van zijn 9e tot aan zijn 10e was hij heel rustig en aardig. Hij ging heel zielig dood en ik vond het verschrikkelijk. Maandenlang hebben we geen hond gehad en het was stil in huis. Dus die zomer daarna gingen we kijken naar honden en kwamen we bij de labradoodles uit. Labradoodles zijn ontzettend fijn voor mensen met astma en andere allergieën, want ze verharen niet. Ik heb astma en vaak benauwd, dus gingen we voor een fluffy doodle!

Wibi:  Omdat Luke zo groot werd, kon ik er niet zo makkelijk mee knuffelen en spelen op bed. Toen hij klein was nog wel alleen toen werd hij te groot en was een gescheurde lip en hap in mijn neus het eindresultaat. Ik miste een soort Storm. Dus ja, we gingen zoeken op Marktplaats zoals je hierboven kon lezen en kwamen Wibi tegen. Een kopie van Luke, maar dan in het miniatuur. En meer poedel.

Karakter:

Luke: Luke is enorm vrolijk en lief. Doet niemand kwaad of pijn tenzij je een onbekende bent en langs het huis loopt, je verkeerde bedoelingen hebt, of als je een franse bulldog bent. Hij heeft het niet zo daarop. Super waaks en heel erg loyaal. Mijn bodyguard.

Wibi: Kleine Wibi is een beetje vreemd. Hij kopieert alles van Luke en is alleen vrolijk als er mensen over de vloer zijn. Tenzij hij je niet leuk vindt. Verder is hij een beetje chagrijnig en slaapt veel. Het is wel een knuffelbeertje.

it Zijn Mijn Huisdieren Tag wibi
Wibi

Quality time:

Luke: Luke en ik hebben niet zoveel quality time. Ik kan moeilijk met hem spelen. Wel komt hij meerdere malen per dag op mijn bed hangen om te kijken wat ik doe. Hij vindt muziek leuk, dus als ik dat heb opstaan staat ie naast mijn bed te kwispelen. Verder slaapt hij vaak bij mij ’s nachts.

Wibi: Bijna elke dag is hij op bed te vinden. Een klein kruikje in de wintermaanden.

Eten en drinken:

Luke en Wibi eten allebei hetzelfde. Pedigree Paul brokken in de smaak lam of kip. Ze krijgen elke dag een snack en soms nog wat mini brokjes als we spelletjes of trucjes met ze doen. Hun snacks zijn vrijwel altijd zo’n dentastix voor de tanden of een kipstrip. Wij laten ze liever geen oren, pootjes of ander ongein eten. Oh en soms eten ze ook een beetje natvoer tussen de brokken in. Gaat er in als zoete koek!

Rare gewoontes:

Luke: Als je Luke aait op zijn oor, dus zeg maar echt wrijven, dan kreunt hij. Vindt hij lekker. Hij is gek op massages, een fohnbeurt en is jaloers als ik in bad zit. Dan gaat ie hysterisch piepen en janken voor de deur. Luke is ook bang voor wind. Als het extreem vies weer wordt, weten we dat van te voren want dan is hij super aanhankelijk.

Wibi: Wibi heeft er zoveel. Bijvoorbeeld dat hij in zijn mandje gaat staan en dan moonwalkt. Zo schuift hij het mandje overal heen. Hij loopt soms op alleen zijn voorpoten en veegt zijn bek graag af aan meubels. Soms heeft ie ook zijn gekke uurtje en dan rent hij door het hele huis heen als een crazy person net zolang Luke het zat is. Dan gaat Wibietje weer slapen.

it Zijn Mijn Huisdieren Tag 0

Nou.. Het is nog best een lange tag geworden. Mijn hondjes zijn echt mijn vriendjes. En niet alleen van mij. Ze hebben zo’n enorm knuffelbeer gehalte.. Mijn nichtje wil zelfs met Luke trouwen. Who can blame her!? Maar misschien krijgen ze er wel competitie bij… Wij krijgen namelijk nog een hond! Ook een labradoodle en dan een blonde versie. En we zijn er nu al helemaal verliefd op. Nu we in een groter huis wonen, kan en mag Luke er eindelijk een broertje bij! Dat is de reden dat ik de Dit Zijn Mijn Huisdieren Tag heb ingevuld: ik wilde jullie eerst kennis laten maken met Luke en Wibi voordat ik de nieuwe puppy laat zien. Hij komt deze maand eindelijk ‘thuis’ en we hebben al leuke dingetjes gekocht. Hij heeft zelfs al een naam! Maar dat vertel ik je natuurlijk pas als het zo is!

Wil je ook deze tag overnemen? Dat kan. Hij komt van Kaya Quintana af en zij heeft het ook bedacht. Tag haar als je de tag overneemt.

Heb jij ook zulke schatten van huisdieren?

The Girl in Bed

Facebook / Instagram / Bloglovin’

 • Sanne

  Mooie tag en wat een schattige hondjes. Leuke nicknamen heb je bedacht voor je honden. :)

  • Manon

   Zooo lief! Dankjewel :)

 • Eefje

  Mijn 2 schatjes❤️❤️❤️

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge