Crosley Cruiser 2 Platenspeler

Crosley Cruiser 2 PlatenspelerIk zag het en ik wilde het. Ze zouden daar een Latijns gezegde van moeten maken! Anyway, ik liet mijn oog vallen op een hele mooie platenspeler en ik heb ‘m gekocht. Weer ’s avonds. Misschien moet ik in de avond maar niet meer op mijn laptop. Ik heb de Crosley Cruiser 2 Platenspeler nu een sinds de kerst in huis en vandaag heb ik voor jullie mijn eerlijke review.

Looks

De Crosley Cruiser 2 ziet er fantastisch uit. Het is ‘vintage’, hipster, mooi en kek allemaal in één. Het is een soort koffertje die je ergens kan neerzetten of makkelijk kan opbergen. Ik zou wel voorzichtig zijn met opbergen, er zit namelijk een nep leren bekleding over en het zou zonde zijn als dat zou scheuren. Ik heb zo’n blauw/turquoise kleur en daar zie je snel krasjes en vlekjes op. So far I’m safe! Ik kan me niet herinneren dat ik ooit in mijn leven een platenspeler van dichtbij heb gezien, dus toen ik deze zag vond ik het er allemaal mooi en kloppend uitzien! Naaldje, knopjes.. alles zit er op en er aan. Hier scoort Crosley dus punten mee! Hij is overigens ook nog in andere kleuren leverbaar. Zelfs in stof!

Crosley Cruiser 2 Platenspeler 8 Crosley Cruiser 2 Platenspeler 9

Geluid

Toen kwam er een kleine teleurstelling. Dat geluid. Het deed me denken aan mijn oude My First Sony (voor de jonge lezers: dat is zo’n ding voor de iPhone, iPod, MP3-speler, Discman en Walkman). Oke, een platenspeler is natuurlijk wennen. Het hoort zo. Het is geen Spotify die door je mooie MacBook schalt. Het kraakt. Althans, daar had ik me op voorbereid. Het kraken van de plaat zoals de themesong van The Sopranos. Maar dat deed ‘ie niet. Het was meer een soort dof geluid wat door de speakertjes knalde. Ik vind dat eigenlijk wel jammer. Het geluid is niet zo charmant en authentiek als gehoopt. Ook deed de Crosley Cruiser 2 platenspeler het slechter bij de ene dan bij de andere plaat. Maar daar kom ik zo op terug. Ik heb laatst er even naar gegoogled en ik las dat meer mensen tegen dit probleem aanliepen. Als ik dit eerder had geweten dan had ik waarschijnlijk het niet (zo impulsief) gekocht. Dit gezegd hebbende, als je er met nul verwachtingen in gaat dan is het een leuk ding. Dan is dat geluid zo slecht nog niet. Dan weet je niet beter!

Crosley Cruiser 2 Platenspeler

Platen

Bij mijn bestelling heb ik nog 3 extra platen gekocht. Hedendaagse platen. Of lp’s, maar ik vind platen mooier klinken. Ik heb de nieuwste van Adele gekocht, de OST van The Blacklist en Andre Hazes. Je snapt, een platenspeler laat je hunkeren naar de Jordaan, bitterballen en een mopje hazes. Diep in de nacht, uurtje of 3, heb ik op Marktplaats mensen lastig gevallen die goedkoop platen verkochten. Daar heb ik Elvis, Rod Stewart, Showwaddywaddy, Tom Jones en Edith Piaf op de kop getikt. Van alle lp’s doen de meest nieuwe zoals The Blacklist en Andre Hazes het niet goed. Klinkt super vals en je krijgt de toeren niet goed ingesteld. Eigenlijk is het best onluisterbaar daardoor. Het verkracht mooie muziek. Dat is jammer, maar ook omdat ze €20 euro per stuk kosten. Adele doet het dan weer wel. Maar die meid heeft ook 73930 grammy’s, die doet het overal goed op. Hoe ouder de plaat, hoe beter hij het doet. Dus Rod Stewart, kom er maar in:

Eindoordeel

De Crosley Cruiser 2 Platenspeler is een echte eyecatcher. Een lust voor het oog. Als de looks een sappige biefstuk is, is het geluid een hamburger bij de Mac. Wel lekker voor een keer, maar je blijft achter met een apart gevoel. En qua platen zou ik niet investeren in nieuwe, maar gewoon bij je familie, buurman of Marktplaats kijken. Ik ga ‘m niet weg doen maar ergens leuk neerzetten. En als ik echt even wil wegdromen bij het gekraak van een platenspeler zet ik dit nummer wel op!

De Crosley Cruiser 2 Platenspeler is te koop bij o.a. VTwonen en bij North End Haarlem, daar heb ik het besteld.

The Girl in Bed

  • Jamey

    Wat ontzettend cool! Vooral de kleur vind ik vet! Echt een toevoeging in je huis qua styling vind ik zelf!

    • Manon

      Het is echt een eye catcher inderdaad! :)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge