5 leuke Amerikaanse series op Videoland

5 leuke Amerikaanse series op VideolandHebben jullie dit weer gezien? Ik wel en ik weet wat ik ga doen in de mei-vakantie: series kijken met dekens en chips. Groot kans dat jullie dit lumineuze idee met mij delen, dus ik voel me verantwoordelijk om mijn lezers met serietips te voorzien! Omdat ik Netflix al wel gezien heb, laat ik je nu 5 leuke Amerikaanse series op Videoland zien.

Ik heb natuurlijk niet ááálles gezien op Netflix, maar ik ben wel bekend met het seriesaanbod en soms heb ik zin in wat nieuws. Ik ben daarom eerst 2 weken gratis lid geworden van Videoland en heb toen in een week tijd een heel seizoen van Grey’s Anatomy gezien (die ene waarin Derek dooding) en toen ik klaar er mee was, stonden in eens 11 seizoenen van Criminal Minds online. Say whutttt!?

Criminal Minds

5 leuke Amerikaanse series op Videoland criminal minds

Mijn interesse in Criminal Minds is pas aangewakkerd toen ik mijn MOOC studie ging doen. Daar leerde je het profilen van een dader, ook wel unsub genoemd. Alles wat ik had geleerd kwam terug in CM! Een gespecialiseerd team wat werkt bij de FBI lost moorden op door te kijken naar de dader. Ze lezen aan aantal dingen af wie en waarom de moord gepleegd zou hebben en aan de hand van die gegevens creëren ze een profiel. En in dat profiel zit alle mogelijke feitjes en karaktertrekken van de mogelijke dader. Als dat profiel bekend is, komt er een klopjacht en vinden ze vrijwel altijd de unsub.

Het is een spannende serie en omdat er zoveel seizoenen zijn, leef je echt mee met de personages. Ondanks dat er veel hoofdrolspelers zijn (7) en ze niet alledaags evenveel aan bod komen, leef je echt met ze mee.

Castle

5 leuke Amerikaanse series op Videoland castle

Pas nieuw op Videoland is de serie Castle. Ik heb deze al een keer gezien, maar ik vind het echt een aanrader voor mensen die het nog niet gezien hebben. Castle gaat over Richard Castle, een rijke, beroemde detectiveschrijver. Hij start met een nieuwe boekenreeks als hij gebeld wordt door Kate Beckett, een rechercheur bij de NYPD. Iemand heeft mensen vermoord zoals in zijn boeken staan beschreven. Castle krijgt inspiratie door Beckett en regelt dat hij daar mag meelopen voor zijn nieuwe boek, geïnspireerd op Beckett. Je snapt natuurlijk dat ze hem erg irritant vinden op het werk, maar later blijkt hij goed te zijn in moorden op te lossen omdat hij out of the box denkt. En je begrijpt ook nog wel dat er een hele will they, will they not lovestory ontstaat tussen Castle en Beckett.

Ik vond dit een hele leuke serie. Het is niet zo zwaar beladen als bijvoorbeeld Criminal Minds en er zit veel humor in. Naast Castle/Beckett spelen er ook nog anderen een beetje de hoofdrol en die zijn ook leuk genoeg om 8 seizoenen te bingewatchen.

Scandal

5 leuke Amerikaanse series op Videoland

Scandal is gemaakt door Shonda Rhimes, die ook verantwoordelijk is voor Grey’s Anatomy en How To Get Away With Murder. Beide nogal hoog in de emoties. Scandal is ook net zo. Olivia Pope heeft een crisis management bedrijf en samen met een team houdt ze schandalen in de politiek uit het daglicht of maakt ze er een ander verhaal van voor de pers. Ze werkt ook nauw samen met het Witte Huis. Niet alleen om werkredenen, de President en Olivia zijn heimelijk verliefd op elkaar. Ja, dat kan natuurlijk niet als je First Wife thuis op de bank zit. Hoe geordend haar zakenleven is, zo chaotisch is haar privéleven. Elk seizoen is er een groot probleem die ze recht moet praten en per aflevering nog een kleintje, dus ze is er maar druk mee!

Het eerste en tweede seizoen waren wel echt het leukst vond ik, maar dat komt ook doordat die echt meer om politiek gingen dan seizoen 3 en 4. Ik wil graag House of Cards meets Pretty Little Liars en niet iets anders. Desalniettemin is het een leuke serie en wel eens een keer wat anders dan de misdaadseries.

Revenge

5 leuke Amerikaanse series op Videoland revenge

De naam zegt het al: wraak. En daarvoor komt Emily Thorne terug voor naar The Hamptons. Daar woonde ze vroeger met haar vader. Sinds haar vader dood is, heeft ze plannen gemaakt om iedereen die haar en haar vader kwaad heeft aangedaan een loer te draaien. Er staat een persoon bovenaan en dat is Victoria Grayson. Zij was verliefd op haar vader, maar heeft er voor gezorgd dat hij de schuld kreeg van een vliegtuig dat was neergestort. Emily’s vader belandt achter de tralies. Na zoveel jaar komt ze terug met veel geld en papt ze aan met de zoon van Victoria om zo het gezin te infiltreren. Alleen een probleem: Emily’s jeugdliefde woont er ook alleen hij weet dat niet omdat Emily een andere identiteit heeft aangenomen dan wie ze werkelijkheid.

Intriges intriges mensen en het wordt soms redelijk gecompliceerd, Ludo en Janines liefdesleven is er niks bij. Toch is het wel waard om te kijken, je waant je wel even op het strand en dat is mooi meegenomen deze mei-vakantie.

Private Practice

5 leuke Amerikaanse series op Videoland

Als je Grey’s Anatomy kent, weet je ook wie Addison is. Dé ex-vrouw van Derek Shepard. Ze verliet het ziekenhuis in Seattle om in LA in een privékliniek te gaan werken. Misschien heb je het wel eens gezien in Grey’s, er zijn namelijk wat cross-over afleveringen geweest! Ik heb deze serie nog nooit gezien, afgezien van de cross-overs en ik ben best benieuwd. De serie draait om de werknemers van de Oceanside Wellness Group en, uiteraard, hun liefdeslevens. Deze serie komt ook van Shonda Rhimes, dus ik ben benieuwd of ook hier heeeul veeul dramatische scenes in voorkomen. We zullen het zien!

Naast deze series zijn er ook 100 anderen, zoals The Blacklist. Ik vind die serie super leuk, maar er staat maar 1 seizoen op, seizoen 3 en die wordt steeds aangevuld met nieuwe afleveringen. Een beetje zoals PLL op Netflix. Ook voor NL’se series kun je er terecht voor bijvoorbeeld alle afleveringen van Gooische Vrouwen en je kunt GTST vooruitkijken.

Dat waren mijn 5 leuke Amerikaanse series op Videoland. Je kunt nu Videoland 2 weken gratis proberen, dat is precies genoeg om je mei-vakantie te overbruggen. En mocht je nog niet uitgekeken zijn na die 2 weken, dan kost het maar €8,99 per maand om verder te kijken!

Hebben jullie deze series al gezien of heb je Videoland en een aanrader voor mij? Laat het achter in de comments!

The Girl in Bed

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge