10 liedjes die ik nu leuk vind the girl in bed

5. 10 Liedjes die ik nu leuk vind

10 liedjes die ik nu leuk vind the girl in bedDit is een heel leuk onderwerp vind ik! Ja, heel leuk. Ik zou willen zeggen dat ik muziek adem, maar ik kan zelf niks spelen aan instrumenten, dus ik vind het dan een te overdreven gezegde. Ik heb vroeger wel blokfluitles gehad en daar was ik vroeger erg trots op! Ik heb me toch wat geoefend zeg.. ik heb in heel groep 5 mijn hele longen leeg geblazen door dat houten dingetje. Anyway, vandaag laat ik 10 liedjes die ik nu leuk vind zien en horen. Ik dacht eerst nog ‘hé wat een luchtig onderwerp’, maar iemands muzieksmaak spreekt ook boekdelen! 

BABY LOVE – PETITE MELLER

Ik vind dit zo’n vrolijk nummer. Dit poppig meisje uit Frankrijk heeft nog meer muziek gemaakt, maar dat vind ik allemaal niet zo catchy als Baby Love. Jammer dat ‘ie nog niet echt op de radio ronddwaalt, het had een goede zomerhit kunnen zijn.

 

CAN’T FEEL MY FACE – THE WEEKND

Deze gekke vent van The Weeknd, die we allemaal kennen nu door zijn hit Earned It van de Fifty Shades of Grey film, kan zijn gezicht niet voelen als hij bij je is.

 

CASANOVA – ULTIMATE KAOS

Deze oude hit herontdekte ik tijdens de Q-Music foute dagen, dit is voor mij dit jaar dé foute zomerhit. Hij heeft alles; tropisch muziekje, oehs en aahs en zo’n zwoele stem. Vast van alle piña coladas op het strand.

 

OLD THING BACK – MATOMA & THE NOTORIOUS B.I.G. FT. JA RULE AND RALPH TRESVANT

So much love voor dit liedje. En dan voor deze extended versie. Ik heb ‘m 14 april ontdekt en helemaal grijs gedraaid (voor zover dat kan op spotify). Elk woord draait hier om seks en de pielemuis van wijlen Notorious B.I.G.

 

DRANK EN DRUGS – Lil Kleine en Ronnie Flex

Het hele ‘Alle tieners zegge ja tege mdma’ is zo aanstekelijk’, verder is het een kut nummer eigenlijk. Alles is zo fout dat het leuk is. Komt door de stem van Lil Kleine denk ik.

 

WHEN I’M SMALL – PHANTOGRAM

Dit liedje zit onder zo’n een of ander scheerapparaat van Gilette en ik vind ‘m echt heel erg fijn. Een mysterieus liedje. Spannend. Weet ik veel. I like it. Voel me alleen een uiltje van 1.70m als ik mee ‘oeh’. Oh en het wordt ook wel eens in Suits gebruikt.

 

COLD CASE LOVE – RIHANNA

Dit liedje heb ik laatst weer ontdekt via Spotify-shuffle. Het nummer staat op Rated R van Rihanna (uiteraard). Vanaf 03:44 wordt ‘ie pas echt ‘mooi’.

 

JENNY DON’T BE HASTY/NEW SHOES – PAOLO NUTINI

Ohhhhhhh! Ik hoorde deze mash up van Jenny Don’t Be Hastyals eerst bij het iTunes festival vorig jaar. Nou, als ik hier tien poppetjes met hartjes als ogen kon plaatsen had ik het gedaan. Maandenlang heb ik Youtube afgezocht naar een goede live versie daarvan. Wel gezien, maar niet zo fijn als deze die ik net(!!) tegenkom. Het beginstukje is weg, maar 5:30 aan verder een fantastisch nummer. Oke, stop met lezen en ga luisteren, nu!

 

GEKKE BOYS – DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG

Deze gekke boys van De Jeugd van Tegenwoordig zijn echt te gek. Ik bedoel, heb je hun optreden bij Pinkpop gezien? Ik wel. Twee keer zelfs. Fijn dat ze nu alles opnemen. Ik ken alles wel uit mijn hoofd enzo, en wist af van het bestaan van Gekke Boys, maar pas toen ik ze het live zag doen vond ik ‘m heel leuk. Dus nu staat het steeds op hier.

 

HERE – ALESSIA CARA

Een heel erg vers van de pers liedje is het nummer van Alessia Cara. Ik vond ‘m heel erg fijn klinken, dus had ‘m geshazamd. Maar het is zo’n nieuw nummer voor mij dat ik net gewoon moest opzoeken hoe het nummer ook als weer heet. Ik ga ‘m gelijk op Spotify zoeken.

 

Zo, dit waren 10 liedjes die ik nu leuk vind. Dit is zo veranderlijk als de pest bij mij, dus als ik volgende maand weer dit zou doen, zou ik denk ik heel wat anders hebben. Ik vond het moeilijk om géén ‘klassiekers’, dus liedjes die ik vrijwel altijd luister, er in te doen, maar echt liedjes die ik nu nu nu leuk vind.

Vinden jullie hier ook iets van leuk?

The Girl in Bed.

 

De andere blogposts van de 31 Days Blog Challenge vind je hier. Volg me ook op Bloglovin’ om geen update te missen!

 

 

  • Tineke

    Volgens mij ken ik ze allemaal nog niet. Zal ze zo even beluisteren! Maar wat heb jij een leuke blog, ik ben je meteen via bloglovin gaan volgen. Hopelijk neem je ook eens een kijkje op mijn blog! Liefs

    • Manon

      Hoi! Dankje, ik vind het echte aanraders, haha. Drank en Drugs is wel een bekend nummer toch? Ik typ even onderwerp 6 en zal even daarna je blog lezen. :)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge