2 Simpele Voornemens

2-simpele-voornemens-3Een terugkerend ding in januari – naast de nieuwjaarsborrels en discussie over de duur van het wensen van de beste wensen (altijd te lang in mijn opinie) – zijn de goede voornemens. Hebben we net die kerstboom uit het huis gesleurd en heb je nu een vloerkleed van dode dennennaalden (true story) of terug in de doos gestopt, moet je weer in eens naar de sportschool. Want je voelde je schuldig dat je naast de rollades en eendenborstfilet ook 12 kerstkransjes, halve kalkoen, 3 pond kruidenboter en minstens 3,5e liter van de beste merlot en champy op hebt en daarom zou je plechtig vanaf januari een discipel van Rens Kroes worden en de Kayla Itsines van de plaatselijke sportschool worden. We all know that ain’t gonna happen. En het rustiger aan met de centjes doen is ook al niet haalbaar want het abonnement op de sportschool zorgt ervoor dat je natuurlijk ook een gehele nieuwe sportgarderobe bij elkaar moet shoppen. Daarom wat 2 simpele voornemens van mij voor jou. En een beetje voor mezelf. 

Hou het leuk. Dat is hoe ik er in sta dit jaar. Want vorig jaar was een drama qua goede voornemens en nu ik er over nadenk, hebben al die beste wensen mij dus ook mooi niet geholpen. Ik heb een beetje nagedacht en ik ga 2 voornemens versimpelen. Soort van Jip en Janneke style. Misschien dat we dan volgend jaar tevreden, voldaan, gezonder en rijker aan het kerstdiner zitten.

Sparen

2-simpele-voornemensVorig jaar wilde ik elke maand 200 euro op mijn spaarrekening zetten. Hahahaha. Die €200 verdampte elke keer magisch vanuit het niets. En dat is toch jammer. Daarom had ik nu niet echt budget om voor mezelf óók een leuk kerstcadeautje te kopen. Jezelf verwennen met een cadeautje (een ring, portemonnee van LV of 2 MAC lipstickjes..) waarvoor je gespaard hebt aan het eind van het jaar is echt heel leuk om te doen. Ook voor bijvoorbeeld een city trip of een ander doel. Let me introduce to you: the money jar.

Een beetje bloglezer heeft vast een mason jar of een goedkope versie ervan in huis. Of je spoelt een pot met haricots verts uit en dan heb je hetzelfde effect. Versier het en schrijf erop waarvoor je spaart. Zo heb je een goed beeld erbij en weet je waar je het voor doet. En vanaf nu stop je daar 52 weken lang losgeld in. Dat kan een paar centen zijn elke week, maar soms heb je ook er een euro tussen zitten! Wat ik ook wel eens graag doe is het bedrag op mijn betaalrekenking mooi rond maken en het bedrag wat eraf ging weer op mijn spaarrekening zetten. Een andere tip is elke dag een euro aan de kant zetten. Je bent dan gegarandeerd zeker ervan dat je eind van het jaar minstens €300 euro te hebben gespaard (je mag een paar keer vergeten).

Gezond eten

2-simpele-voornemens-2

Elke dag aan de sla en ander groen ga je mij nooit zien. Ik zoek mijn heil in smoothies. Maar het kan ook zijn dat ik allemaal fruit in sla en ze daarna weken liggen te verrotten omdat ik geen zin heb in een smoothie. Dat is een slechte eigenschap van mij, maar ik heb er wel een oplossing voor. Bevroren fruitdoosjes. Te koop bij elke supermarkt en een verrijking voor je leven. Je kunt elke dag aan de smoothie, wanneer je maar wil. Misschien kun je wel smoothie sunday ervan maken, dat je sowieso op zondag paar lekkere gezonde sapjes maakt!?! Ik vind het in ieder geval een goed idee.

Wat ik ook heb ontdekt is dat druiven ’s avonds als snack in plaats van chips ook lekker is. En al vervang je chips/snoep maar 1 keer voor een bakje druiven, het is al wel 1 keer mooi meegenomen. Druiven zijn super gezond en er zitten veel vitamine en antioxidanten in. Niet een heel bakje opeten in een keer want a) je eet dan teveel fruitsuikers en b) je schijt jezelf helemaal leeg (druiven in bepaalde antibiotica zou ik ook niet doen trouwens… it was not a happy sight)

En wil je nou nog gezonder eten maar op zijn ‘doe maar normaal, dan zijn we gek genoeg’ – style, dan raad ik van harte het boek Eibertje Kiest aan. Eibertje laat in haar boek bijna de gehele voorraad van de appie en andere supermarkten zien en daar de gezonde en slechte keuzes van. Er staan bijvoorbeeld 6 mayonaises waar van er 3 op de goede groene pagina staan en 3 op de rode kant. Zo helpt ze je om een gezondere variant te kiezen en minder calorieën tot je te nemen. En dat is altijd fijn.

Ik kan nu ook nog een heel stuk typen over sportschool tips, maar ik sport niet en ik kan het ook niet dus het past ook niet op mijn blog. Ik hoop dat jullie wat aan de 2 simpele voornemens hebben gehad en ik ga op zoek naar een leeg potje groente!

Wat zijn jouw goede voornemens?

The Girl in Bed

 • Come-Moda

  Ik heb dezelfde voornemens ha-ha

  • Manon

   Succes!

 • Ricardo

  Die money jar, vind ik echt een heel goed idee! Ga ik ook doen, want ik moet sparen voor een nieuwe laptop! Ricardo onlangs geplaatst...Challenges die ik in 2017 ga doen.My Profile

  • Manon

   Kijk, super handige tip dus. Ik hoop dat je heel veel spaart. :)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge